Pedro Sánchez: «Els líders independentistes no són de fiar»

Sánchez diu que Pablo Iglesias és el soci preferent per formar un govern del PSOE en solitari

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha convocat eleccions finalment
Pedro Sánchez considera que els líders independentistes no són de fiar  | CatalunyaDiari.cat

El cap de llista del PSOE i president del govern espanyol, Pedro Sánchez, considera que els líders independentistes no són de fiar i els hi retreu que «no hagin actuat de bona fe amb la societat a què van dir que la independència era possible». «Han enganyat», afegeix Sánchez en una entrevista a 'eldiario.es'. «S'ha demostrat que és impossible. Que el problema a Catalunya és un problema de convivència, no d'independència», ha apuntat Sánchez.

Un pacte amb Pablo Iglesias

D'altra banda, assenyala el líder de Unides Podem, Pablo Iglesias, com a soci preferent per a un govern del PSOEen solitari i ha afirmat que, passi el que passi el 28-A, li agradaria entendre's amb el partit d'Iglesias en moltes de les polítiques socials que vol posar en marxa. Segons Sánchez, «si hi ha hagut alguna formació política amb què m'he entès ha estat amb Unides Podem».

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha explicat que Iglesias és el seu soci preferent | CatalunyaDiari.cat

 

Dirigint-se a C's, ha qualificat de «greu error» que hagi posat un «cordó sanitari» al PSOE, un partit que, segons ha recordat, ha governat la major part dels 40 anys de democràcia. «Però els espanyols els trauran aquest cordó sanitari amb el seu vot al partit socialista», ha afirmat.

«No són persones de fiar»

Pel que fa a un possible pacte amb els independentistes, en el cas que Unides Podem i PSOE no sumessin i necessitessin altres forces, Pedro Sánchez ha afirmat que «van supeditar tot allò a què diuen dret d'autodeterminació o un referèndum per la independència»

«Això no ho tindran. Han demostrat que no són persones de fiar. Crec que el més important que han de fer durant els pròxims quatre anys és dir clarament a la societat catalana que va creure en ells que els han enganyat, que la independència no és possible», ha afegit.

Tot i això, Sánchez no descarta parlar amb ells: «Jo parlaré amb tots, però crec que als líders independentistes se'ls haurà de retreure això, que no han actuat de bona fe, que han enganyat. Parlaré amb tots, però dins de la Constitució Espanyola i, sens dubte, tenint molt clar quins són els límits, que per cert són molt amplis, que és l'Estatut d'Autonomia», ha afegit.


Comentaris

envia el comentari