Pedro Sánchez no descarta l’indult per als presos catalans

«Els indults existeixen perquè són un mecanisme constitucional», ha defensat el president espanyol

Pedro Sánchez, a La Moncloa
El president espanyol, Pedro Sánchez, ha obert la porta a un possible indult per als presos independentistes | CatalunyaDiari.cat

Pedro Sánchez ha obert la porta a l’indult per als presos independentistes. El president espanyol ha insinuat que la pena que demana la fiscalia espanyola és un correctiu important i, en declaracions a la revista ‘Político’, s’ha referit a l’indult en al·legar: «No puc pronunciar-me sobre l'ús eventual d'aquest instrument. Però dic una cosa: els indults existeixen perquè són un mecanisme constitucional».

'Político' exalça la figura de Sánchez

El digital, que obre el seu reportatge posant el focus sobre Catalunya i en al·legar que «continua sent el taló d’Aquil·les de Pedro Sánchez», també destaca el paper de Sánchez, com una versió més «suau» que la oferta pel seu antecessor al càrrec, Mariano Rajoy. «Ha adoptat un enfocament més suau que el seu predecessor, Mariano Rajoy, a la regió», destaquen.     

En aquesta línia, tot i que destaquen que «Quim Torra manté la seva retòrica agressiva contra l’Estat espanyol», també reconeixen la dificultat que té la política catalana per a poder avançar amb  presos que «podrien enfrontar-se a dècades de presó».     

«L’acusen d’agenollar-se davant els separatistes»

És la manera que té el rotatiu de definir la política de Pedro Sánchez. La visita de Pablo Iglesias a Lledoners o la imatge de Quim Torra a la Moncloa, pesen com una llosa sobre un president espanyol sobre el qual diuen que el PP i Ciutadans «l’acusen d’agenollar-se davant els separatistes».    

En aquesta línia, finalment, el rotatiu digital no s’està de res per explicar que, segons ells, Sánchez ha optat per trencar relacions amb Ciutadans i Partit Popular. «Pedro Sánchez ha tirat pel dret i ha decidit trencar els partits constitucionalistes. Així mateix, també ha convertit els populistes i nacionalistes en els seus aliats», conclouen.


Comentaris

envia el comentari