Pedro Sánchez insta als «moderats» catalans i bascos per aconseguir una «nova Espanya autonòmica»

El secretari general del PSOE també acusa el PP i Cs de tenir un «model de confrontació» davant la «concòrdia i diversitat» del PSOE

Imatge de Pedro Sánchez
Imatge del secretari general del PSOE, Pedro Sánchez | CatalunyaDiari.cat

El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, ha fet aquest dilluns 20 de novembre una crida a la suma dels «moderats i progressistes» de Catalunya, Euskadi i la resta de l'Estat per aconseguir una «nova Espanya autonòmica» de caràcter federal. Sánchez ha acudit aquest dilluns a Bilbao per participar en un esmorzar de Tribuna Fòrum Europa, el qual ha presentat la secretària general del PSE-EE, Idoia Mendia. 

 

 

En la seva intervenció, Sánchez ha afirmat que «després de l'independentisme només hi ha fractura i aïllament» i ha acusat el PP i Cs de no tenir a Catalunya «un model de país sinó de confrontació territorial». 

«La socialdemocràcia a Catalunya és l'alternativa que defensa la convivència, concòrdia i l'autogovern», ha indicat, alhora que ha apostat per fer «molta pedagogia a tots els pobles d'Espanya sobre aquest model de concòrdia i autogovern», perquè «les dues dretes» que governen a Espanya, PP i Cs, «volen repetir molts errors, el del centralisme i la regressió autonòmica, i no el de l'Espanya diversa, la que defensa el PSOE».

Una «nova Espanya autonòmica»

Segons ha criticat, les grans reculades de l'Espanya autonòmica «sempre han arribat amb la rúbrica del PP i ara també amb la signatura entusiasta de Cs». D'aquesta manera, ha advocat per una «nova Espanya autonòmica» que ha de perfeccionar-se perquè arribi a ser federal i no centralista.

«Per aconseguir aquesta nova Espanya autonòmica es necessita a Catalunya, al País Basc i a la resta d'Espanya tots els moderats i progressistes que volen un canvi que defensin el diàleg i la paraula i la recerca d'un acord». Per tot això, Pedro Sánchez ha defensat acords «transversals i plurals» amb l'objectiu de posar «l'autogovern al servei de les persones».


Comentaris

envia el comentari