Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Els socialiestes han obtingut 122 dels 208 senadors

Pedro Sánchez intentarà governar en solitari després del triomf a les generals

La vicepresidenta Carmen Calvo ho ha confirmat en una entrevista a primera hora del matí

Els socialistes intentaran formar un govern en solitari
Els socialistes intentaran formar un govern en solitari | CEDIDA

 

Després del gran resultat en les eleccions generals de diumenge, el PSOE ja ha revelat quins seran els seus plans  a partir d'ara. Recordem que els socialistes han aconseguit imposar-se a la majoria de províncies i sumar un total de 123 diputats. Un resultat més que positiu, però insuficient per arribar a la majoria absoluta de 176 escons, cosa que obligarà Pedro Sánchez a arribar a acords amb altres formacions polítiques per assegurar la seva continuïtat a la Moncloa. 

  • Més notícies relacionades: El PSOE obté la majoria absoluta al Senat amb 121 escons

Els socialistes volen governar en solitari

En aquest sentit, tal com ha assegurat la vicepresidenta Carmen Calvo en una entrevista a la Cadena SER, la intenció del PSOE és formar un govern «en solitari». «Tenim un suport més que suficient per ser el timó d'aquest vaixell que ha de continuar el seu rumb», ha assenyalat Calvo.

  • Més notícies relacionades: Catalunya s'allunya dels extrems i aposta per ERC i el PSC

Sobre la relació amb Unides Podem, formació que durant la campanya ja es va oferir per donar estabilitat a l'executiu, la vicepresidenta ha volgut marcar distàncies. «Ens han ajudat molt i ens reforcen com a govern progressista, però sabem que podem seguir avançant amb aquesta fórmula que hem iniciat», ha assegurat, descartant d'aquesta manera una entrada de la formació morada al govern espanyol. 

ERC ha obtingut una victòria històrica en les generals a Catalunya
ERC ha obtingut una victòria històrica en les generals a Catalunya | CEDIDA

 

Batet espera arribar a acords amb ERC i els republicans reclamen diàleg

En la mateixa línia la cap de llista del PSC per Barcelona, Meritxell Batet també ha assegurat que els socialistes volen governar en solitari, però amb «majories parlamentàries més o menys estables». Sobre un dels possibles socis, Esquerra Republicana, la socialista s'ha mostrat esperançada que els quinze escons aconseguits serveixin per arribar a acords, i no per «bloquejar» les polítiques del govern. Ara per ara, però, els republicans continuen reclamant una taula de negociació per pactar un referèndum.