ÚLTIMA HORA

🚨 Les UCI es desborden a Catalunya tot i la millora d'alguns indicadors sanitàris

URGENT

🚫 El Govern allarga les restriccions contra la pandèmia a Catalunya

Sánchez vol un govern progressista i mantindrà l'actual composició

Només el català Josep Borrell té clara la seva sortida de l'executiu

Pedro Sánchez
Pedro Sánchez vol mantenir l'esquema actual del govern espanyol | Cedida

Després de guanyar les eleccions generals del 28-A, Pedro Sánchez preveu mantenir l’esquema actual del govern espanyol i hi introduirà només les «correccions que entengui que corresponguin», impulsant un projecte progressista que no tanqui cap porta. Una d'elles serà el recanvi de Josep Borrell al Ministeri d'Exteriors. 

El lleidatà serà el cap de llista del PSOE per a les europees del 26 de maig, de manera que és segur que no seguirà. EL nom que més sona és és el d'Irene Lozano, l'actual responsable del projecte Espanya Global.

El govern espanyol continuarà amb el mateix esquema

Així ho ha explicat aquest divendres al programa de TVE ‘los Desayunos’ el ministre de Foment en funcions i secretari d’Organització del PSOE, José Luis Ábalos. En aquest sentit ha assegurat que el líder dela seva formació està «molt satisfet amb la tasca de l’actual govern» que ha treballat «deu mesos amb molta dedicació i entrega» i que ha obtingut «resultats evidents» a les eleccions del 28-A.

Segons José Luis Ábalos, tots els actuals ministres del govern de Pedro Sánchez estan disposats a assumir el que plantegi el president espanyol, que és qui té l’atribució de dissenyar el seu futur executiu. E

José Luis Ábalos, secretari d'Organització del PSOE, ha estat entrevistat a TVE
José Luis Ábalos, secretari d'Organització del PSOE, ha estat entrevistat a TVE | TVE

Govern socialista, socialdemòcrata, constitucional i progressista

A l’hora de formar govern, Ábalos ha expressat la intenció del PSOE de formar-ne un de clara orientació socialista, descartant C’s i apostant per UP: «El propòsit és formar govern d’orientació socialista, amb un programa socialdemòcrata i constitucional». En aquesta línia, el secretari d’Organització del PSOE ha  explicat que «cal veure si el PP permetrà que governin els socialistes o obstruiran que hi hagi una estabilitat a Espanya».

Durant l’entrevista a TVE, José Luis Ábalos ha aprofitat també per afirmar que és normal que el PP hagi de fer una «reflexió profunda» després dels resultats obtinguts en les eleccions generals del passat diumenge. A més a més, també ha alertat que «si el Partit Popular té l’oportunitat de reproduir el pacte entre PP, C’s i VOX, ho farà allà on pugui».


Comentaris

envia el comentari