Imatge de Pedro Sánchez en roda de premsa

Sánchez defensa que calen «mesures estrictes de control» de la Covid-19

Així, assegura, es garantirà una recuperació econòmica «duradora»

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha defensat aquest dimecres que calen «mesures estrictes de control» de la covid-19 per tal de garantir una recuperació econòmica «duradora». En una intervenció a la reunió del Consell Ministerial de l'OCDE, Sánchez ha apostat per «adaptar progressivament i retirar de forma esglaonada» les mesures econòmiques per superar la crisi i ha apuntat que cal ocupar-se de reduir el dèficit i el deute un cop s'hagin «restablert els nivells de producció».

«Accelerar la consolidació fiscal pot posar en risc els nostres esforços», ha subratllat Sánchez, que ha apuntat que caldrà «recuperar els balanços fiscals de forma gradual i amb cura».En la seva intervenció, Sánchez ha apuntat que les polítiques econòmiques per superar la crisi han de garantir una «recuperació robusta», crear «més i millors llocs de treball» i impulsar les transicions ecològica i digital. «No podem tornar a l'economia tal i com era abans de la covid-19», ha dit Sánchez, que ha avisat que «la recuperació en forma de V no està garantida» i que depèn del control sanitari que es faci de la pandèmia.

«No podem limitar-nos a accelerar la recuperació», ha destacat el president del govern espanyol, que ha fet una crida a aprofitar les «oportunitats» que presenta la crisi per «construir un futur millor».

Sánchez assegura combatre el virus amb «armes constitucionals»

En paral·lel, Sánchez ha ofert aquest dimecres a l'oposició la possibilitat que el Consell Interterritorial de Sanitat revisi el 9 de març si cal seguir aplicant o no l'estat d'alarma per plantar cara a la pandèmia, i s'ha compromès a aixecar-lo si arriba a la conclusió que ja no és necessari. D'aquesta manera obre la porta a un retorn a la legislació ordinària el 9 de març, dos mesos abans que el que preveu el decret aprovat al Consell de Ministres, que estableix una durada de sis mesos fins al 9 d'abril.

Ha fet aquestes manifestacions en resposta a la pregunta del líder del PP, Pablo Casado, que li ha retret que hagi aprovat un estat d'alarma de sis mesos «que desborda l'estat de dret» espanyol i europeu. Una «cacicada», ha dit, quan el PP proposa un estat d'alarma de dos mesos que «salvaria el Nadal».

En la seva resposta, Sánchez ha assegurat que el govern espanyol està lluitant «de manera contundent» amb el virus amb les «armes constitucionals» i amb cogovernança amb les comunitats «oferint-los mesures legals per aconseguir salvar vides». «Hi ha una oposició que ha optat pel diàleg, i vostès des del principi de la pandèmia estan cometent error rere error».