Sánchez fa que els bancs s'hagin de fer càrrec de l'impost de les hipoteques

El president espanyol ha comparegut per valorar la sentència del Suprem que obligava als clients a fer-se càrrec de l'impost de les hipoteques

Pedro Sánchez comparece en el Palacio de la Moncloa para anunciar medidas tras la sentencia del Supremo.
Pedro Sánchez ha comparegut avui per parlar de l'impost sobre les hipoteques | CatalunyaDiari.cat

Pedro Sánchez ha anunciat la seva intenció de reformar, de manera clara, la legislació perquè els bancs es facin càrrec dels impostos. El president del govern espanyol, en aquesta línia, tirarà endavant un reial decret llei per evitar que el client sigui el gran perjudicat de tot plegat, després que ahir saltés la polèmica amb la decisió de Tribunal Suprem sobre els bancs. 

«Modificarem la llei que regula l'impost per fer que sigui la banca i no el client que pagui aquest impost», ha comentat el màxim responsable de l'executiu espanyol en una compareixença a La Moncloa. 

El Consell de Ministres aplicarà canvis en la legislació

La polèmica va esclatar ahir a la tarda. La resolució del Tribunal Suprem obligava als clients a fer-se càrrec de l'impost de les hipoteques i les reaccions no es van fer esperar gens ni mica. Adriana Llastra, portaveu del PSOE al Congrés dels Diputats, ja ha afirmava aquest matí que el govern tenia previst comparèixer per «l'estupor» que havia provocat la resolució.

La sotssecretària, en aquesta mateixa línia crítica, explicava que el govern de Sánchez prendrà les decisions durant el Consell de Ministres del pròxim dijous, 8 de novembre. «Respecto les decisions del poder judicial, com totes, una altra cosa és que la comparteixi. Ara li toca al poder executiu prendre decisions i això és el que passarà», ha comentat Lastra aquest mateix matí. 

La polèmica decisió del Tribunal Suprem

El Tribunal Suprem va dictaminar el passat 18 d'octubre que els impostos de les hipoteques havien d'anar a càrrec de les entitats bancàries, no dels clients. També  sentenciar que el pagament d'aquests impostos tenia caràcter retroactiu i, aleshores, els bancs havien de retornar els diners a milers de clients.

Luis María Díez-Picazo, president de la Sala del Suprem, però, va aturar-ho tot l'endemà. Finalment i després de 15 hores de debat en dos dies, els magistrats van optar per desdir-se i tornar a la primera doctrina. 

 


Comentaris

envia el comentari