Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

Pedro Sánchez titlla de «monòleg» els 21 punts de Torra

«Dins de la Constitució i l’Estatut podem parlar de tot. Fora, de res», ha dit el president espanyol sobre les propostes que li va fer Quim Torra durant la vigília del 21-D

Pedro Sánchez ha tornat a remarcar que el diàleg s'ha d'emmarcar sempre dins la Constitució i l'Estatut
Pedro Sánchez ha tornat a remarcar que el diàleg s'ha d'emmarcar sempre dins la Constitució i l'Estatut | CatalunyaDiari.cat

 

Pedro Sánchez continua obert a parlar de tot, sempre que sigui dins el «marc legal vigent». És a dir, el president espanyol només està obert a parlar sobre una Catalunya que s’emmarqui dins la Constitució o l’Estatut d’Autonomia.

«Dins de la Constitució i l’Estatut podem parlar de tot. Fora, de res», ha argumentat el cap de l’executiu espanyol sobre els 21 punts proposats el dijous passat per Quim Torra. Sánchez, qui considera que cal apostar per «la llei, el diàleg i pels acords transversals i amplis», ha volgut recordar que el sobiranisme és, per a ells, només un cant de sirena: «El que queda fora és un monòleg del Govern català».

[predef]diari-de-catalunya-87[/predef]

Sánchez, clar i contundent

El diàleg, per tant, continua en un punt de no retorn. Segons Sánchez, la solució del problema a Catalunya passa per  trobar alternatives en la Constitució i en un Estatut, que el president espanyol ja va proposar sotmetre a una nova votació.

El president Quim Torra ha rebut Pedro Sánchez al Palau de Pedralbes
El president Quim Torra ha rebut Pedro Sánchez al Palau de Pedralbes | cedida

 

El mateix Sánchez, en resposta a les propostes que li va fer arribar Quim Torra a la vigília del consell de ministres del 21-D, ha demanat a la Generalitat que passi «de la voluntat de diàleg al diàleg real». El govern espanyol, segons ha comentat, ja està intentant crear «espais de diàleg i de cooperació bilateral per abordar una solució política».

Casado demana a Sánchez que comparteixi els 21 punts

Pablo Casado no es va estar de res i, finalment, ahir mateix va registrar formalment les seves queixes. Després que el president del Partit Popular demanés explicacions a Pedro Sánchez  per les «negociacions a esquena dels ciutadans» que manté amb Quim Torra, ha presentat una petició formal en el Congrés perquè el president del govern espanyol ensenyi les propostes que el president de la Generalitat li va lliurar el passat 21-D a Barcelona. Quelcom que Sánchez, finalment, ha dut a terme tot just una setmana després.