Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Pedro Sánchez ha tornat a mostrar la seva negativa davant el diàleg independentista

Pedro Sánchez nega la possibilitat que Iglesias sigui membre del seu govern

A cinc dies del debat d'investidura, el president en funcions només compta amb el suport del Partit Regionalista Càntabre

Pedro Sánchez i Iglesos
Pedro Sánchez lamenta que les reunions amb Iglesias s'hagin centrat en parlar dels càrrecs de Podem al govern en comptes de negociar acords i desacords | Catalunya Diari

 

El president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez,  ha negat la possibilitat que el secretari general de Podem, Pablo Iglesias, formi part del comitè executiu presidit pel socialista: «No es donen les condicions perquè Iglesias sigui membre del govern». Sánchez ha relatat en una entrevista a 'Al Rojo Vivo' que Iglesias no compleix els requisits necessaris per optar a tenir una posició dins el govern, ja que no transmet confiança al PSOE. Així mateix, el president lamenta el contingut de les reunions amb el de Podem: «Només hem parlat dels càrrecs de Podem en el govern».

A cinc dies del debat d'investidura, la crisi en l'esquerra roman. Per al moment, Sánchez només compta amb el suport del Partit Regionalista Càntabre (PRC) i necessitaria el de la formació morada per assegurar-se que la creació de govern tindrà èxit. No obstant això, les diferències entre els dos grups són moltes. Per la seva banda, Podem demana la vicepresidència a canvi de donar suport a la investidura, i, paral·lelament, Sánchez no cedeix i ha establert una línia vermella inviolable en les negociacions.

La crisi catalana, la discrepància entre l'esquerra espanyola

A banda d'això, el procés català suposa un altre obstacle important entre PSOE i Podem. La narrativa socialista no advoca per l'existència de presos polítics i la cúpula del partit no té prevista la creació d'un govern que «depengui de polítics independentistes», mentre que la formació morada discrepa i defensa el «dret d'autodeterminació». Cal recordar, a més, que el partit d'Iglesias va votar en contra de la suspensió dels presos independentistes al Congrés, en contra de l'article 384 bis de la Llei d'enjudiciament criminal, en què s'empara l'oposició.

 

En la mateixa línia, Quim Torra, en una carta oberta a Sánchez, ha exigit la celebració d'un referèndum a canvi del seu suport. Així mateix, el president de la Generalitat demana que faci «una proposta per donar veu al poble de Catalunya» i en el cas contrari ha decidit «votar no a la seva investidura», tal com va informar anteriorment CatalunyaDiari. 

També et pot interessar...

  • Torra demana a Sánchez un referèndum o votarà «no» a la investidura
  • Sánchez acusa Iglesias de «trencar les negociacions» per a la investidura