Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

Pedro Sánchez assegura que cal «passar pàgina» de l'1-O i deixar pas a un diàleg amb «to constructiu»

El president socialista s'ha mostrat convençut que durant la reunió amb Quim Torra del 9 de juliol trobaran «molts punts d'unió i de treball»
El president Pedro Sánchez al costat de la cancellera alemanya Angela Merkel | Efe

 

El president Pedro Sánchez ha aprofitat una compareixença conjunta amb la cancellera alemanya Angela Merkel per emplaçar el president Quim Torra a «passar pàgina» del referèndum de l'1 d'octubre, i reiterar la voluntat dialogant del nou executiu espanyol per «normalitzar les relacions institucionals amb la Generalitat».

 

«Podem parlar de moltes coses amb els marges de la Constitució i l'Estat de dret, però el que va representar l'1-O és una pàgina que cal passar», ha indicat el cap de l'executiu central, que ha indicat que també ho ha de fer l'independentisme, per deixar pas a un diàleg amb «to constructiu». En aquest sentit, el socialista s'ha mostrat convençut que els dos executius poden trobar «molts punts d'unió i de treball en comú». 

Quim Torra assegura que cal fer «un altre 1-O»

Precisament ahir el president del Govern, Quim Torra, va revelar els seus plans per fer «un altre 1-O», per poder fer efectiva la República Catalana. «Hem de crear un altre moment, un altre 1-O, per arribar a l'objectiu de la independència que tenim», va dir el president, que va assenyalar també que «hem fet coses molt bones en aquest país». 

 

Quim Torra, al Parlament de Catalunya | CatalunyaDiari.cat

 

En concret, Torra es va referir al referèndum d'autodeterminació i a la declaració d'independència, que no van servir, però, per «fer efectiva la República». «L'independentisme està en un procés d'autocrítica, de veure què s'ha fet bé, i què no, i com es crea aquesta oportunitat», ha indicat. Amb tot, el cap de l'executiu català va explicar que ara el que toca és avaluar tot això, per fer realitat un nou 1-O. Amb tot, cal recordar també que el pròxim 9 de juliol els dos presidents tindran la seva primera i esperada reunió al palau de la Moncloa. 

Comentaris