Pedro Sánchez tanca files amb el rei Felip VI i la monarquia

El president ha defensat la monarquia

Pedro Sánchez i el rei Felip VI
Pedro Sánchez tanca files amb el rei Felip VI i la monarquia| EFE

Pedro Sánchez, el president del govern espanyol, ha parlat avui sobre la decisió del rei emèrit de deixar Espanya. El president ha defensat la monarquia i ha apuntat que la Casa Reial ha decidit distanciar-se deJoan Carles I. A més, ha apuntat que el seu govern, del qual forma part Podemos, «considera plenament vigent el pacte constitucional», que inclou la Monarquia.

Així ho ha manifestat Sánchez en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres després que li preguntessin per l'anunci de la Casa Reial i després de les crítiques a aquesta decisió abocades per alguns dels ministres, com el vicepresident segon, Pablo Iglesias, i la responsable d'Igualtat, Irene Montero.

El líder socialista ha insistit en el fet que es «jutja a les persones, no a les institucions», per això ha apuntat que feia setmanes que pressionava perquè el rei emèrit abandonés la Zarzuela.

«Espanya necessita estabilitat i institucions robustes, i aquestes han d'abonar-se amb exemplaritat, transparència i regeneració. La línia marcada per la Casa Reial considero que és l'adequada», ha dit el president, per després afegir: «El govern que jo presideixo considera plenament vigent el pacte constitucional».

Assegura que les converses amb Felip són «discretes» 

A la pregunta de per què no va informar el seu soci de coalició, Podemos, de la decisió del Rei emèrit d'abandonar el país, Sánchez no ha donat detalls al·legant que les converses que manté amb el cap de l'Estat, Felip VI, són «discretes».

El cap de l'Executiu ha reiterat el seu «respecte absolut a les decisions que ha pres la Casa Reial», ja que suposa «distanciar-se de suposades conductes qüestionables i reprovables per part d'un membre de la Casa Reial».

La decisió de Joan Carles I

Joan Carles I, ha comunicat aquest dilluns a la tarda la seva decisió de marxar d'Espanya, en una decisió presa des de la «serenitat» i amb la intenció de no interposar-se en la labor de la monarquia i seguir donant el millor servei al país.

En un comunicat publicat per la Casa Reial Joan Carles anunciava la seva decisió al seu fill i actual rei, Felip VI. «He estat rei d'Espanya durant gairebé quaranta anys i durant tots ells sempre he volgut el millor per a Espanya i per a la Corona», assegurava l'anterior cap de l'Estat, que ja es troba fora del país.


Comentaris

envia el comentari