Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge del president espanyol, Pedro Sánchez, durant una roda de premsa el 8 de maig del 2020

Vicente del Bosque revela la proposta política que va rebutjar de Pedro Sánchez

L'exseleccionador espanyol de futbol Vicente del Bosque ha intervingut en el programa esportiu 'Buenismo Bien' a la Cadena Ser

Imatge de el president espanyol, Pedro Sánchez, durant una roda de premsa el 8 de maig de l'any 2020
Pedro Sánchez va trucar a Vicente del Bosque per oferir-li un lloc en la política | ACN

L'exseleccionador espanyol de futbol Vicente del Bosque ha intervingut en el programa esportiu 'Buenismo Bien' a la Cadena Ser, on ha parlat d'esport, però també de política. Del Bosque ha revelat que va rebre una trucada del president del Govern espanyol, Pedro Sánchez. Segons ha confirmat l'extècnic del Real Madrid, l'Executiu el va cridar per participar en política.

Vicente del Bosque va declinar la proposta de Sánchez perquè es tractava d'un «assumpte molt delicat», com és l'esport a Espanya. L'exentrenador creu que ha de ser algú que estigui realment preparat. «Pedro Sánchez em va trucar, no em va oferir res però em va dir que fes una mica de política. Admiro als polítics, però no em ficaré en aquest món perquè soc profà».

«A més, no vull ficar-me en un assumpte tan delicat i important com és l'esport a Espanya, crec que ha d'estar algú molt preparat», va dir Del Bosque a Quique Jiménez i Manuel Burque.

L'exentrenador de l'equip galàctic va sonar amb força per ocupar el càrrec de Secretari d'Estat per a l'Esport. En el transcurs de la conversa, el salmantí va recordar els consells que li donava el seu pare en aquest sentit. «El meu pare em deia sempre: porta't bé i no et fiquis en política».

Vicenç de el Bosc a l'edifici Telefónica acompanyat de les copes guanyades per la Selecció Espanyola de Futbol
Vicente del Bosque rebutja la proposta de Pedro Sánchez per entrar en política | Europa Press

El grup de Whatsapp del Real Madrid

Vicente del Bosque  és una persona que es caracteritza per no ficar-se en massa embolics. Per aquesta raó, ha confessat que ha hagut d'abandonar diversos grups de Whatsapp per la tensió política. «Me n'he anat discretament, sense molestar a ningú. No vull molestar a ningú, però tampoc que ningú em molesti», va relatar.

«Tenim un grup d'antics jugadors i empleats del Real Madrid i quan hi ha hagut una relliscada sempre hi ha hagut algú que l'ha corregit, d'aquest grup mai me n'he hagut d'anar», va manifestar el salmantí. Per Vicente del Bosque, no tot ha estat dolent en aquests dies, encara que sí que va analitzar que «en línies generals els espanyols sabem escoltar poc, som poc tolerants, volem imposar la nostra raó».

Aquesta conducta li ve des que va iniciar la seva carrera esportiva. A la dècada dels 60 era molt perillós parlar sobre assumptes polítics. «Mai li he preguntat als jugadors que a qui voten o de quin partit són. Si no tenim una conducta bona, no arribarem a l'èxit», va rememorar l'extècnic de la Selecció.