YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Pedro Sánchez, sobre els presos catalans: «El trasllat correspon a institucions penitenciàries»

«Respectem la instrucció del jutge Llarena», ha comentat

Pedro Sánchez, en una imatge d'arxiu
Pedro Sánchez, en una imatge d'arxiu | CatalunyaDiari.cat

Cop inesperat de Pedro Sánchez als presos catalans. El president del govern espanyol ha optat per desvincular la comentada reunió Quim Torra de l'apropament dels polítics i activistes catalans que resten empresonats a Estremera, Alcalá Meco i Soto del Real. 

«El trasllat correspon a un àmbit estrictament judicial i d’institucions penitenciàries», ha comentat el mateix Pedro Sánchez, descartant el gest de l'executiu espanyol a la reunió amb Quim Torra que tindrà lloc el pròxim 9 de juliol. 

«Respectem la instrucció del jutge Llarena»

Ha estat una de les explicacions més noticiables de Sánchez. El recentment investit cap de l'executiu espanyol, en una entrevista a 'El País', ha comentat que «respectem la instrucció del jutge Llarena» i, per tant, «quan Institucions Penitenciàries consideri que no hi ha risc d’entorpir aquesta fase d’instrucció, es prendrà la decisió». 

La incògnita més gran és, hores d'ara, la presència de Pedro Sánchez.
Pedro Sánchez, en una imatge d'arxiu | CatalunyaDiari.cat

 

En aquest context, doncs, el mateix Sánchez ha prosseguit assegurant que, segons ell, el «més raonable és que, un cop se substanciï la instrucció, pot haver-hi apropament».
 

La voluntat de Sánchez: «Normalitzar les relacions»

El president del govern, en aquest sentit, no s'ha estat de res per criticar amb bala la gestió que va fer Mariano Rajoy del conflicte polític català i, aprofitant la ben entesa, elevar la tasca del PSOE a l'oposició. 

Diversos polítics catalans
Diversos polítics catalans | CatalunyaDiari.cat

 

«Des de l’oposició el PSOE ha estat molt crític amb la falta de respostes polítiques a la crisi catalana i amb el fet que el govern espanyol s'hagi amagat rere les togues», ha comentat. Així mateix, Sánchez ha comentat que la seva gran voluntat amb Catalunya passa per «normalitzar les relacions institucionals» amb la Generalitat, tenint en compte que quan  s’activi la comissió bilateral amb Catalunya «ja es tractaran temes polítics».  
 


Comentaris

envia el comentari