ÚLTIMA HORA

🚨 Catalunya suma 1.162 nous contagis i 33 defuncions vinculades a la Covid-19

Sánchez i Torra es tornaran a reunir a la tardor, ara a la Generalitat

Segons Elsa Artadi, el més segur és que la trobada sigui després del mes de setembre

Pedro Sánchez i Quim Torra, abans de reunir-se a La Moncloa
Pedro Sánchez i Quim Torra, abans de reunir-se en l'anterior trobada a La Moncloa | CatalunyaDiari.cat

Pedro Sánchez i Quim Torra tindran una segona reunió, aquest cop a Barcelona, al Palau de la Generalitat, i es preveu que es faci a la tardor, segons ha explicat la consellera de Presidència, Elsa Artadi. «El que em consta és que s'ha quedat que es farà una reunió a la tardor i que serà aquí en la Generalitat», ha dit.

Artadi ha volgut aclarir, però, que no creu que aquesta trobada se celebri durant el mes de setembre. El que sí que ha afirmat és que aquesta segona reunió entre tots dos presidents és un bon senyal de la relació que hi ha entre els dos governs. De fet, Artadi ha assegurat que la voluntat de reunir-se «mostra un respecte cap a la bilateralitat».

Reunió de la Comissió Bilateral Estat-Generalitat

El que també ha confirmat la consellera és que es farà una altra reunió de la Comissió Bilateral entre l'Estat i la Generalitat i que serà «abans de finals d'any segur». Sobre aquest tema, Artadi ha lamentat que la primera trobada que ja es va fer no servís per arribar a acords sobre coses com, per exemple, les lleis catalanes que van ser impugnades per l'anterior Govern espanyol.

«Ens hem emplaçat a la primera setmana de setembre a trobar-nos i a entrar en el detall, esperem que ara sí, i veure de quines d'aquestes lleis que estan ara mateix impugnades l'Estat valora retirar-ne el recurs», ha dit la consellera. Elsa Artadi ha afirmat també que els grups de feina que es van constituir en l'anterior reunió, es trobaran abans del dia 30 de setembre per començar a treballar.

La vicepresidenta del Govern, Elsa Artadi, ha confirmat que Carles Puigdemont no cobra el sou de diputat
Elsa Artadi ha confirmat que hi haurà una altra reunió de la Comissió bilaterla abans que s'acabi l'any   | cedida

 

D'altra banda, sobre l'assistència d'algun membre de la Generalitat al Consell de Política Fiscal i Financera que es farà aquest pròxim dimecres 22 d'agost, Artadi ha confirmat que «és possible que el vicepresident delegui en una altra persona» per anar-hi.

Confiança en l'aprovació dels Pressupostos del 2019

Segons la consellera de Presidència, els Pressupostos 2019 tiraran endavant i ha afirmat, a més, que seran els comuns els possibles socis que ajudaran a fer això possible, tot i que també ha defensat que la CUP és el «soci preferent» en aquest aspecte.

«Mà estesa a la CUP, evidentment també mà estesa als comuns i explorar possibles suports a uns Pressupostos que entenem que beneficien al conjunt del país», ha dit Elsa Artadi. «La voluntat és que hi hagi Pressupost, es treballa perquè hi hagi Pressupost, i després, si no, ja es veuria», ha afirmat. Cal tenir en compte que Quim Torra ja va dir que estava disposat a dimitir, en cas de no aconseguir l'aprovació dels Pressupostos.

Crítiques a la falta d'actuació del rei Felip VI

Elsa Artadi no ha volgut deixar de banda el tema de la corona i la seva intervenció entre l'Estat i l'independentisme. Sobre el rei Felip ha afirmat que «podia haver exercit el seu rol institucional i potser no intervenir però intercedir i buscar pont» entre les dues bandes.

El rei Felip VI amb Quim Torra en un acte oficial
El rei Felip VI amb Quim Torra en un acte oficial | CatalunyaDiari.cat

 

«En lloc de donar confort o intentar estendre la mà o acostar el diàleg, decideix posar-se d'esquena a aquesta gent que va dir prou a la violència de l'Estat», afirma Artadi, qui també ha dit que, tot i això, i després del canvi de govern, veu el monarca «més desaparegut».


Comentaris

envia el comentari