Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge de Pedro Sánchez en roda de premsa

Reacció d'última hora de Pedro Sánchez després de conèixer l'incendi mortal a Badalona

El president ha mostrat la seva consternació a través d'una piulada a Twitter

Imatge de Pedro Sánchez en roda de premsa
Pedro Sánchez ha assegurat que segueix amb preocupació el tràgic incendi de Badalona | Catalunya Diari

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha lamentat la mort de dues persones en l'incendi en una nau a Badalona. En una piulada a Twitter, el cap de l'executiu central ha assegurat que està «seguint amb preocupació les notícies després del tràgic incendi de Badalona» i ha agraït el treball als serveis d'emergències, que han salvat desenes de persones d'entre les flames, ha afegit el president.

Recordem que l'incendi es va iniciar poc abans de les 21.00 hores d'aquest dimecres en una nau industrial okupda, situada a l'encreuament del carrer de Guifré amb Tortosa, al barri de Gorg de la ciutat catalana. Per ara, els serveis d'emergències han confirmat que hi ha hagut dues víctimes mortals, i diversos ferits, set dels quals traslladats a centres hospitalaris -quatre estan menys greus i tres greus.

L'incendi deixa dues víctimes mortals i una estructura debilitada

Després de treballar durant tota la nit en les tasques d'extinció del foc, en les quals també han participat efectius dels Bombers de Barcelona, l'incident ha quedat controlat a primera hora d'aquest dijous, segons ha confirmat el subdirector general operatiu dels Bombers, David Borrell. Cal mencionar que el que més preocupa ara és el risc de col·lapse de l'estructura, que dificulta l'accés a l'interior. De fet, fins al moment s'han produït quatre col·lapses parcials. 

Les autoritats presents a la zona han valorat la situació. En concret, el conseller d'Interior, Miquel Sàmper, ha reconegut que encara no hi ha cap hipòtesi clara sobre l'origen de les flames, i ha avançat que els Mossos d'Esquadra romanen a l'espera que es donin les condicions de seguretat necessàries per a entrar a l'interior de la nau. De fet, si bé hi ha constància de dues víctimes mortals, tan sols un cadàver ha estat recuperat. 

Per la seva banda l'alcalde de Badalona, Xavier García Albiol, ha recordat que la situació problemàtica a la nau okupada se sabia. De fet, segons el batlle, «els problemes de convivència que denuncien els veïns són dels últims dos o tres anys», cosa que indicaria que l'ocupació es va produir abans de la seva arribada a l'alcaldia. Sigui com sigui, Albiol ha insistit que els serveis socials municipals atendran els afectats, que no acabaran al carrer.