Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
El rei Felip VI i Pedro Sánchez durant una reunió a la Zarzuela prèvia a la investidura (11-12-19)

Pedro Sánchez substituirà el rei Felip com a representant de l’estat a Davos

El rei espanyol serà l’únic monarca europeu que no assistirà al Fòrum Ecònomic Internacional

Nova i dràstica decisió de Pedro Sánchez cap a la monarquia que ha tornat a generar crítiques. Fa temps ja es parla del fet que el rei Felip VI no accepta del tot la coalició del PSOE amb el partit de Pablo Iglesias, i ja es va comentar la curiosa mirada del monarca cap al líder de Podem mentre jurava davant la Constitució. Ara, la nova decisió de Sánchez ha estat qüestionada per deixar la figura del rei i la seva representació en un segon pla.

Felip VI serà l'únic monarca europeu que no assisteixi al Fòrum Econòmic Internacional  amb més rellevància: el de Davos. D'aquesta manera i contra la tradició, serà el mateix Pedro Sánchez l'encarregat de representar Espanya durant l'esdeveniment, sent el segon any que repeteix aquest càrrec.

La vertadera raó de l'absència del rei

Els detractors del líder del PSOE no han tardat a considerar aquest canvi com un aprofitament per silenciar i invisibilitzar la corona. Res més lluny de la realitat: el cert és que el rei només ha representat l’estat en una ocasió des que va ser coronat, i en aquesta ocasió la seva absència es deu a altres compromisos oficials que té en aquell dia.

Tal com informa la Casa Reial, aquell dia el monarca estarà present al sopar commemoratiu del 40 aniversari de la Feria Internacional de Turisme  (FITUR). Per la seva banda, la reina Letícia també acudirà a aquest esdeveniment, però ho farà l’endemà del seu marit. La parella reial no coincidirà, ja que el rei Felip viatjarà al International Leaders Forum a Israel per celebrar el Dia Internacional del Record de l'Holocaust, juntament amb la resta de líders europeus.

D’aquesta manera, Letícia i Felip coincidiran finalment a Auschwitz, on visitaran el camp d’extermini més famós de la història. Així, sembla que la presumpta decisió de Sánchez de substituir el monarca no és més que una obligació davant l’absència del rei per altres compromisos oficials.   

També et pot interessar...

  • Les paraules de l'aspirant carlí al tron sobre Catalunya que no agradaran gens a Felip VI
  • La milionària herència que deixa Pilar de Borbó després de la seva mort

  • Letícia, molt tocada: gir de 180° en el cas de la mort de la seva germana