Pedro Sánchez retirarà pròximament el decret per la fuga d’empreses

La ministra Carmen Calvo ha anunciat la decisió i ha explicat que el govern de Mariano Rajoy va fer una «destrossa important a l’economia catalana»

El govern de Pedro Sánchez desfarà el decret que facilitava la fuga d'empreses de Catalunya
El govern de Pedro Sánchez desfarà el decret que facilitava la fuga d'empreses de Catalunya | CatalunyaDiari.cat

Enmig de la polèmica per l’acció de l’executiu de Rajoy de retirar milers de milions dels bancs catalans després de l’1-O, la vicepresidenta Carmen Calvo ha optat per fer un gir de guió anunciant que el govern retirarà ben aviat el decret que va facilitar la fuga d’un enorme ventall d’empreses de Catalunya.

Calvo, entrevistada a ‘El Món a Rac1’, ha explicat que aquestes empreses «van voler marxar de Catalunya a causa de la inseguretat d’aquells dies», tot i que, segons ella, l’anterior govern del PP va fer una «destrossa important a l’economia catalana» amb el decret que permetia la fuga exprés d’empreses.

El missatge del govern a les empreses: «Catalunya és segura»

És el que ha volgut remarcar Calvo en ser preguntada per la problemàtica empresarial a Catalunya. Si bé és cert que grans empreses com Agbar ja han optat per fer el pas i tornar a instal·lar-se a Catalunya, també ho és que altres grans empreses encara mostren certes reticències en fer el pas.

Per això, doncs, Calvo explica que «Catalunya és un espai segur» i que la premissa del govern de Pedro Sánchez passa per «revertir» el decret acordat pel Partit Popular, just després del referèndum de l’1-O a Catalunya.

Pedro Sánchez y Carmen Calvo en una imatge d'arxiu
Carmen Calvo ha anunciat que revertirà el decret de la fuga d'empreses a Catalunya  | CatalunyaDiari.cat

 

«Ara ja no es donen les condicions per a la sortida d'empreses, mostra d'això és que cada vegada que venim a Catalunya ens reunim amb representants», ha relatat la mateixa Carmen Calvo.

Agbar, la primera gran empresa que va tornar a Catalunya

Aigües de Barcelona va anunciar, el passat 9 de setembre, el retorn de la seva seu social a Barcelona. L'empresa va explicar en un comunicat que «l'estabilitat econòmica» va ser el factor clau per tornar la seu social a Barcelona.

El trasllat de la seu social a Madrid era, segons comentaven, una mesura de «caràcter temporal» amb l'objectiu de «preservar la seguretat jurídica dels inversors i protegir els interessos dels treballadors, clients i proveïdors».


Comentaris

envia el comentari