Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge de Pedro Sánchez en roda de premsa

Pedro Sánchez interromp les seves vacances enmig del repunt de positius

Ha pres aquesta decisió a causa de l'actual situació de la pandèmia

Imatge de Pedro Sánchez en roda de premsa
El president del govern espanyol s'ha vist obligat a tornar abans de vacances | Catalunya Diari

Pedro Sánchez ha decidit acabar les seves vacances tres dies abans del que tenia previst per tornar a La Moncloa. A causa del repunt de casos de positius per Covid-19 que s'estan produint a tot el país el president del govern espanyol torna per estar al capdavant de la resposta que s'hagi de donar a aquesta situació després que aquest dijous Fernando Simónanunciés que «les coses no van bé».

Segons avança 'La Información', Sánchez retorna de Doñana, que és el destí on ha estat estiuejant durant aquests últims dies. De fet, el president hauria agafat un avió al voltant de les 13.00 hores des d'Andalusia amb destí a l'aeroport de Torrejón de Ardoz.

La situació que es travessa actualment és complicada tant per l'augment de contagis que s'estan produint així com pel fet que s'ha de gestionar la tornada al col·legi, prevista al setembre, i els contagis que comencen a produir-se a les residències.

El PP exigeix a Sánchez que torni de les vacances

De fet, la decisió del president del govern arriba després que la portaveu del PP en el Congrés dels Diputats, Cuca Gamarra, hagi exigit aquest divendres a Pedro Sánchez que «abandoni l'hamaca de les vacances» i avanci la Conferència de Presidents on es planifiqui un inici del curs escolar «en igualtat de condicions per a totes les comunitats». 

«La comunitat educativa té, actualment, més interrogants que respostes», ha ressaltat Gamarra, qui ha avançat que el PP ha registrat una iniciativa parlamentària perquè la ministra d'Educació i Formació Professional, María Isabel Celaá, comparegui en el Congrés i informe de la planificació del curs.

En aquest sentit, la portaveu del PP en el Congrés ha remarcat que l'Executiu de Sánchez «ha d'estar a l'altura de les circumstàncies». «Els alumnes han de tenir una educació de qualitat i tenen dret a no perdre un curs escolar», ha insistit.

Sobre Sánchez, Gamarra ha ressaltat que s'espera «coordinació i lideratge». «No pot ser que el mateix Fernando Simón sigui pessimista i dubti de com s'afrontarà aquesta situació, mentre el president segueix en la gandula», ha reblat.