Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge de Nadia Calviño, a l'esquerra, i Pedro Sánchez, al centre, durant una conferència telemàtica

Pedro Sánchez es reuneix aquest dilluns amb sindicats i organitzacions per impulsar el diàleg social

Diversos representants d'organitzacions socials estan citats a la trobada

Imatge de Nadia Calviño, a l'esquerra, i Pedro Sánchez, al centre, durant una conferència telemàtica
Diversos representants d'organitzacions socials estan citats a la trobada | Europa Press

El president del govern central, Pedro Sánchez, mantindrà una trobada amb els principals representants de les organitzacions sindicals CCOO i UGT, Unai Sordo i Pepe Álvarez, i de CEOE, Antonio Garamendi, i CEPIME, Gerardo Cuerva, aquest pròxim dilluns al Palau de la Moncloa a les 13 hores per tal d'impulsar el diàleg social. 

Per part del govern espanyol, juntament amb el president Sánchez, estaran la vicepresidenta tercera i ministra d'Assumptes Econòmics i Digitalització, Nadia Calviño; i la vicepresidenta quarta i ministra per a la Transició Ecològica, Teresa Ribera. 

Un diàleg que ja es va començar a estructurar al mes de juliol

Així mateix, estaran la ministra d'Hisenda, María Jesús Montero; el ministre de Transports, Mobilitat i Agenta urbana, José Luis Ábalos; la ministra d'Educació i Formació Professional, Isabel Celaá; la ministra de Treball i Economia Social, Yolanda Díaz; laministra d'Inddústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto; el ministre d'Agricultura, Pesca i Alimentació, Luis Planas; i el ministre d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions, José Luis Escrivá. 

Segons els agents socials, la trobada del dilluns és «el tret de sortida» per al diàleg social. Així mateix, han assenyalat que es conformarà una taula general de la qual dependran les sis taules compromeses el passat mes de gener, les quals van ser reconfirmades el passat dia 6 de juliol a la trobada que també es va mantenir amb el president del govern central. 

Els últims pactes: ERTOS i llei del teletreball

El govern de Pedro Sánchez ja ha realitzat amb anterioritat alguns acords amb els agents socials: el relatiu a l'augment del Salari Mínim Interprofessional (SMI) per al 2020, i ja amb la pandèmia, l'impuls dels ERTO i la seva pròrroga fins al 31 de gener de l'any 2021 amb la finalitat d'evitar que la crisi del coronavirus acabés amb l'ocupació; o la pròrroga també fins a finals de gener de l'any vinent de les ajudes per als autònoms. 

Els interlocutors socials i el govern també van acordar recentment la llei que regula el treball a distància, la qual va entrar en vigor el passat 13 d'octubre. 

Actualment, es troben negociant qüestions com ara la modernització de les polítiques actives de treball, la posada en marxa de la coneguda com a llei de 'riders' o crear un nou sistema de cotització per ingressos reals per als autònoms.