Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Quim Torra i Pedro Sánchez durant una reunió a la Moncloa (9-7-18)

Decisió inesperada de Pedro Sánchez amb Quim Torra

El president del Govern ha assegurat que té una conversa pendent amb Torra i la reunió podria tenir lloc en les pròximes setmanes

Quim Torra segueix sent el president de la Generalitat.  Així ho ha explicat aquest diumenge l’actual president del govern espanyol, Pedro Sánchez, en una conversa informal amb periodistes on ha recordat que segueix considerant Torra el representant del poble català a la Moncloa. 

Tot i la decisió de la Junta Electoral Central que inhabilitava Quim Torra, i després que el Tribunal Suprem avalés aquesta decisió i demanés retirar-li l’escó, l’actual president del Govern ha decidit rebutjar aquestes decisions.

Es reuniran abans que amb la resta de presidents

El president ha informat als periodistes que ell i Torra tenen una conversa pendent. Així, també s’ha conegut que aquesta trobada estarà separada de les altres reunions amb presidents autonòmics, de la mateixa manera que tindrà lloc abans de la constitució de la taula de negociació amb els representants independentistes.

Sánchez ha afirmat que després de la trucada que van tenir els dos presidents per telèfon,la reunió és qüestió de fer coincidir les agendes. El que encara es desconeix és si la trobada tindrà lloc a Madrid o a Barcelona.

«La legislatura del diàleg»

Sobre les decisions de la JEC i el Tribunal Suprem, Sánchez el segueix considerant el representant de la comunitat catalana i assenyala sobre  la seva inhabilitació que «ho haurà de decidir la justícia». Tot i això, ha predit que la resolució final no serà fins d’aquí a un temps, després de la constitució de la taula de negociació entre Estat i Generalitat.

Sánchez ha defensat, ja en una compareixença sense preguntes, que aquesta serà «la legislatura del diàleg».  Després d’anunciat el nom dels 22 ministres, 11 dones i 11 homes, ha assegurat que aquest diàleg serà «social, territorial i generacional», i ha assenyalat que «els ciutadans ens reclamen una Espanya de moderació i no de crispació».

També et pot interessar...