Pedro Sánchez, decidit a treure les restes mortals de Franco del Valle de los Caídos abans del mes d'agost

El president socialista ha indicat que l'acció tindrà lloc durant un mes d'activitat laboral habitual

Imagen de archivo del Valle de los Caídos.
Imatge d'arxiu del Valle de los Caídos | Jordi

Pedro Sánchez té previst que l'exhumació de les restes mortals del dictador Francisco Franco del Valle de los Caídos tingui lloc aquest mateix mes de juliol, segons ha suggerit en una conversació informal amb diversos periodistes al pati del Congrés dels Diputats. «Us enxamparé treballant», ha dit amb un to humorístic quan els professionals li han preguntat si el trasllat coincidirà amb les seves vacances, que molts han agafat a l'agost. 

En aquest sentit, cal recordar que fa uns dies el líder del PSOE ja es va comprometre a exhumar les restes de Franco, durant la seva primera entrevista com a president del govern espanyol. En concret, Pedro Sánchez va indicar que la seva idea és convertir l'espai en un centre d'homenatge a les víctimes i a la reconciliació, tot i que no va revelar la data. «Veurem la data i el moment», va dir.

El PSOE creu que és el moment per fer-ho

El mateix dia que el president anunciava les seves intencions, el portaveu de l'Executiva del PSOE, Óscar Puente, va insistir que és «el moment» de fer-ho, tot i que «sense precipitacions» i amb les «menors estridències possibles». En definitiva, el trasllat de Franco del Valle de los Caídos podria ser imminent, després de molts anys de reclamacions, algunes fins i tot a dins del seu propi partit. 

Pedro Sánchez en una imatge d'arxiu
Pedro Sánchez en una imatge d'arxiu | CatalunyaDiari.cat

No es tracta de l'única decisió que prendrà pròximament el president socialista, i és que Sánchez també vol renovar el Consell de la Corporació de Ràdio i Televisió Espanyola (RTVE). «Tinc diverses propostes que agradaran, hi ha una mica de tot», ha indicat el cap de l'executiu espanyol en aquest sentit. 

Vol reunir-se amb el nou líder del PP

Durant la seva conversació amb els periodistes, el president socialista també ha confessat que no ha tingut cap contacte amb Mariano Rajoy després de la moció de censura, i que es reunirà amb Albert Rivera després de fer-ho amb el nou líder del Partit Popular. Sobre Pablo Iglesias, ha explicat que li «va dient» les coses que té pensat fer, i que està «ajudant». 


Comentaris

envia el comentari