Pep Guardiola acusat d'un delicte de rebel·lió segons un atestat de la Guàrdia Civil

L'entrenador català no ha dubtat en participar en diversos actes independentistes
Pep Guardiola en un acte independentista celebrat a Barcelona. | JORDI BORRÀS

 

L'entrenador de futbol català Pep Guardiola no ha amagat mai la seva posició política pel que fa a la independència de Catalunya i per això se l'ha pogut veure participant en diferents actes de caràcter independentista. Sembla que aquest ha estat el motiu pel qual el seu nom apareix en un atestat de la Guàrdia Civil com a acusat per un delicte de rebel·lió.

Una de les vegades en què l'exentrenador del Barça ha defensat la República Catalana va ser durant la Diada d'aquest mateix any. Allà Guardiola va llegir un manifest independentista. La manifestació convocada per l'AMI, l'ANC i Òmnium Cultural «va suposar una mobilització per defensar la via unilateral» explica la Guàrdia Civil en el seu informe. A més, els agents destaquen que «el manifest va ser llegit per Josep Guardiola i pretenia mobilitzar a tots els partidaris de la independència».

Els policies també parlen a l'atestat sobre les declaracions dels presidents de les entitats encarregades de promoure l'acte. Sobre Jordi Sánchez i Jordi Cuixart asseguren que: «mostraven amb convenciment que ja no es podia esperar més ni fer més voltes perquè la ciutadania ho entengués i afegien que, l'11 de setembre, esperaven saber la data i la pregunta com així va ser».

 

Imatge de Jordi Cuixart i Jordi Sànchez. | Cedida

 

Un atestat amb molts noms coneguts

En aquest informe fet per la Guàrdia Civil també apareixen altres noms coneguts com el de Neus Lloveres. Sobre aquesta expliquen que va manifestar que «la via de diàleg amb l'Estat estava esgotada i que ningú es podria imaginar als ajuntaments posicionant-se en contra de la participació democràtica de la ciutadania». 

 

Per la seva banda recullen que Jordi Cuixart assegurava que «les entitats independentistes es constituïen de garanties que el referèndum fos vinculant perquè tindria conseqüències al següent dia de la seva celebració, fos quin fos els resultats. Tot i això esperaven que majoritàriament fos favorable al 'sí' a la independència». D'aquesta forma la Guàrdia Civil acusa en el seu atemptat tant a Pep Guardiola com als diferents dirigents de les associacions independentistes.

 

Finalment, l'informe afirma que Jordi Sánchez «advertia al govern que l'única forma d'impedir-ho era fent servir actes impropis i assumia que el referèndum podia tenir conseqüències penals i repressives que de fet ja les estava tenint però que les entitats eren conscients de la voluntat de la gent de seguir endavant i no fer marxa enrere».