Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Guardiola

Guardiola: «Tinc amics que passaran nou anys a la presó per votar»

L'entrenador ha parlat sobre la situació catalana i ha demanat a Europa «fer un pas endavant i ajudar-nos a resoldre el conflicte»

Guardiola
Guardiola no s'ha mossegat la llengua en ser preguntat pel conflicte català | Instagram (@mrpepguardiola)

Pep Guardiola ha demanat aquest divendres la intervenció de la comunitat internacional per afavorir el diàleg en el conflicte català. A la roda de premsa prèvia al partit entre el Manchester City i el Crystal Palace, el tècnic ha lamentat que té «amics personals que passaran nou anys a la presó per votar», amb relació a la sentència dictada pel Tribunal Suprem als líders del procés, i ha demanat a Europa «fer un pas endavant i ajudar-nos a resoldre el conflicte».

«No sé exactament el que passarà avui al meu país, a Catalunya», ha dit sobre la vaga general convocada aquest divendres. També ha aplaudit «l’increïble i pacífica» forma en què les marxes per la llibertat s’han dirigit a Barcelona  per acudir a la manifestació convocada en protesta per la sentència.

«Tinc amics personals que passaran nou anys a la presó per votar. Per demanar votar. I són milions de persones que pacíficament donaran suport a aquestes persones. Europa ha de «fer un pas endavant i ajudar-nos a resoldre aquest conflicte», ha apuntat.

Guardiola defensa el vídeo que va protagonitzar per donar veu a la plataforma Tsunami Democràtic

Després que aquest dilluns el Tribunal Suprem dictés sentencia contra els líders del ‘procés’, l’entrenador va protagonitzar un vídeo promogut per la plataforma Tsunami Democràtic en el qual assegurava que «Espanya viu una deriva autoritària sota la qual s’utilitza la llei antiterrorista per criminalitzar la dissidència, fins i tot perseguir artistes que exerceixen la seva llibertat d’expressió»  i feia una crida a la solidaritat internacional.

«El comunicat que vaig fer va ser per demanar que se sentin i parlin.  La comunitat internacional ha d’ajudar-nos a resoldre el conflicte entre Catalunya i Espanya», ha explicat aquest divendres, després d’apuntar a la necessitat d’un mediador extern per parlar perquè «estem en un moment en què la gent a Espanya i Catalunya no confia molt en l’altre». «Per això jo vaig demanar asseure'ns a parlar, crec que els éssers humans tenim aquesta habilitat pel diàleg», ha afegit.

«Sigui quin sigui el problema poden comptar amb mi si es tracta de defensar els drets humans»

El tècnic del Manchester City ha defensat que sempre recolzarà qualsevol causa que impliqui defensar els drets humans. «Aquí, a Alsasua, a Madrid. Sigui quin sigui el problema poden comptar amb mi si es tracta de defensar els drets humans. Lluitaré contra el racisme, la discriminació, la igualtat i els drets entre homes i dones, no importa on ni quan sigui», afirma.

Guardiola no ha volgut pronunciar-se sobre l’ajornament del clàssic Barça-Madrid per les protestes que han estat succeint al llarg de la setmana a la ciutat comtal. «Això ho heu de preguntar a Tebas, a la Federació Espanyola de Futbol o al Govern. Si passa és perquè estan preocupats per alguna cosa, no? Però sincerament no tinc ni idea de per què».

També et pot interessar...