Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Milers de persones s'han sumat a la gran manifestació d'aquest dissabte a Barcelona

El 'no' a la independència continua superant el 'sí' segons el CEO

El 44,9% dels catalans es posiciona a favor de la independència en contra del 47,1 que la rebutja

Milers de persones s'han sumat a la gran manifestació d'aquest dissabte a Barcelona
Els catalans que rebutgen la independència sumen més que els que la volen | Cedida

Els catalans contraris a la independència suposen el 47,1% del total, davant dels que sí la volen, que són el 44,9%. Així ho mostra el baròmetre del Centre d'Estudis d'Opinió (CEO) publicat aquest divendres i que no mostra una variació substancial respecte de l'anterior enquesta, en què els partidaris d'una Catalunya independent eren el 43,7% i els opositors representaven el 47,9%.

Ara bé, quan es pregunta entre estat independent, estat federat i comunitat autònoma, la secessió és l'opció preferida pel 35,5% dels enquestats, per davant del 26,8% que aposta per mantenir la forma d'autonomia i del 23,9% que prefereix que sigui un estat dins d'una Espanya federal.

Aquesta enquesta es va realitzar presencialment a 2.000 persones entre el 10 de febrer i el 9 de març en 81 municipis de Catalunya, just després de la reunió del president espanyol, Pedro Sánchez, i el de la Generalitat, Quim Torra, a Barcelona  i coincidint amb la trobada de la taula de diàleg entre governs del 26 de febrer a La Moncloa.

Victòria d'ERC en unes noves hipotètiques eleccions generals

Paral·lelament, ERC tornaria a guanyar les eleccions espanyoles a Catalunya amb 13 o 14 escons, mentre que el PSC  seria la segona força amb 12 diputats, segons el baròmetre del Centre d'Estudis d'Opinió (CEO) publicat aquest divendres.

L'enquesta, feta presencialment a 2.000 persones entre el 10 de febrer i el 9 de març, preveu una disputa pel tercer lloc entre JxCat  i els comuns: mentre que per als primers pronostica entre set o vuit diputats, a  En Comú Podem n'hi assigna set. El PPC  podria obtenir un diputat més que els actuals i treure'n tres, mentre que la CUP  i Vox  mantindrien els dos que ja tenen. En canvi, Cs perdria un dels que va aconseguir el 2019 i quedar-se només amb un.