Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
El vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès, en roda de premsa amb mascareta

Pere Aragonès assistirà a la conferència de presidents en representació del Govern

En els últims dies hi ha hagut debat sobre qui seria la figura que hauria de representar la Generalitat

El vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès, en roda de premsa amb mascareta
Pere Aragonès assistirà a la conferència de presidents en representació de la Generalitat | Generalitat de Catalunya

Finalment, després de molts dies de debat i dubtes, serà el vicepresident Pere Aragonès qui assisteixi a la conferència de presidents en representació de la Generalitat de Catalunya. En els últims dies hi ha hagut debat a l'interior de l'executiu català, que volia trobar la via per posar de manifest la inexistència de la figura del president, després d'entrar en vigor la inhabilitació de Quim Torra

En aquesta trobada es tractarà la transferència i gestió dels fons europeus per afrontar la covid-19 amb la presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen. Per la seva banda, el conseller d'Empresa, Ramon Tremosa, assistirà a la reunió de la comissió tècnica durant la tarda del mateix dia, on també hi participarà la responsable de la 'task force' del fons de recuperació i resiliència, Céline Gauer.

El Govern pren finalment una decisió després de la inhabilitació de Torra

Fonts del Govern han explicat que, després de rebre la convocatòria formal per part del govern central, l'Executiu català ha acordat que serà Aragonès el que assisteixi a aquesta reunió en representació de la Generalitat.

Malgrat que el Govern havia garantit la seva presència en aquesta trobada, encara no havia aclarit quin dels seus membres participaria i la consellera de Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, havia obert la porta al fet que fos un altre conseller que no fos Aragonès i el dimarts va afirmar que esperarien a saber l'ordre del dia de la reunió per a decidir qui assistiria.

Finalment sí que anirà el vicepresident que, des de la inhabilitació de l'expresident Quim Torra, exerceix les funcions de president, entre les quals es troben l'assistència a la Conferència de Presidents. No obstant això, el Govern ha delegat en el conseller d'Empresa i Coneixement, Ramon Tremosa, l'assistència a la reunió de la comissió tècnica que es farà la tarda del dilluns i a la qual assistirà la secretària general adjunta de la Comissió Europea, Céline Gauer.

El Govern convocarà els presidents dels grups parlamentaris per abordar la crisi del coronavirus

Aquest mateix matí Pere Aragonès també ha anunciat que el Govern convocarà els presidents dels grups parlamentaris per abordar la crisi sanitària. Durant la sessió de control a l'executiu en funcions, al ple d'aquest dimecres al matí al Parlament, Aragonès ha subratllat que el Govern «no dissimularà» la situació sanitària a Catalunya, on avui el risc de rebrot ha pujat fins als 541 punts, i amb un Rt de l'1,38.

El conseller d'Economia també ha cridat a complir les mesures de restricció per evitar un confinament total d'aquí a tres setmanes. Segons Aragonès, és «absolutament necessari» respectar les indicacions perquè no s'hagin de prendre mesures «més dures» a curt termini.