rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

ÚLTIMA HORA

Mor un home atropellat pel seu propi tractor a la Segarra

Pere Aragonès i Carmen Calvo es reuniran dijous que ve a Madrid

La trobada tindrà lloc tan sols tres dies després de la reunió entre Quim Torra i Pedro Sánchez
Quim Torra i Pedro Sánchez durant la seva reunió al palau de la Moncloa | cedida

 

El vicepresident del Govern, Pere Aragonès, i la vicepresidenta socialista Carmen Calvo es reuniran el pròxim dijous a Madrid, tan sols tres dies després de la reunió entre Quim Torra i Pedro Sánchez. Segons informació de 'Cadena Ser', els dos vicepresidents ja es van posar en contacte, per telèfon, just quan s'estava celebrant la reunió entre el president de la Generalitat i el president espanyol.

 

La reunió tindrà lloc, doncs, només un dia abans de la celebració de l'habitual Consell de Ministres que es fa cada divendres i que, en aquesta ocasió, ha de servir per nomenar els representants del govern espanyol a la comissió bilateral Estat-Generalitat que ahir Torra i Sánchez van pactar que es faria.

Una comissió bilateral per mantenir una comunicació «fluida»

Aquest mateix dilluns Pedro Sánchez i Quim Torra es van reunir per parlar, en gran part, sobre la relació Catalunya-Espanya. Va ser una reunió de dues hores i mitja en la que es va acordar la reactivació de la comissió bilateral que no es reunia des de l'any 2011. La catalana Meritxell Batet serà qui la presideixi.

 

Carmen Calvo, vicepresidenta d'Espanya | EFE

 

D'altra banda, cal dir també, que els dos caps dels executius van pactar també crear altres grups de treball que uneixi a les dues administracions. Carmen Calvo ja va destacar sobre aquest tema que totes aquestes mesures han de servir per posar «les bases d'un espai millor». La vicepresidenta del govern espanyol deia també, després de la reunió de Sánchez i Torra, que en aquesta, tots dos presidents havien acordat mantenir una comunicació «fluida» i seguir així treballant en conjunt.

L'autodeterminació de Catalunya

També a la reunió es va parlar sobre l'autodeterminació del poble català. Per Pedro Sánchez Catalunya ja gaudeix d'un alt grau d'autogovern i afirma, a més, que s'ha de tenir en compte l'article 2 de la Constitució, article que, segons el president espanyol, s'ha de complir.

 

Sobre aquest tema la vicepresidenta, que ara s'ha de reunir amb Pere Aragonès, va dir aquest dilluns que l'autodeterminació  «no existeix com a dret», tot i que si reconeix que del que s'ha de parlar és de l'autonomia de Catalunya.

Comentaris