Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Pla mitjà del president del Govern, Pere Aragonès, durant el debat de política general del Parlament

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, confinat

Aragonès és contacte estret d'un positiu al nucli familiar

La Covid-19 ens ha obligat a modificar la nostra manera de viure. En aquests moments el confinament torna a ser a l'ordre del dia i sembla que ningú se n'escapa, ni tan sols el president de la Generalitat.

Pere Aragonès ha anunciat mitjançant una piulada a Twitter que és contacte estret d'una persona positiva de coronavirus. Concretament, la persona contagiada és un familiar que resideix amb ell. Cal tenir en compte que les escoles són ara mateix un dels punts calents de la pandèmia, amb confinats i positius que pugen com l'escuma cada dia, i el president de la Generalitat conviu amb la seva filla i la seva dona.

Així doncs, després d'aquest positiu a casa seva, ha decidit confinar-se per «minimitzar riscos», segons ha explicat, i és que els contactes estrets amb pauta completa de la vacuna no s'han de confinar. El president de la Generalitat adaptarà la seva agenda i treballarà des de casa «per prudència».

«Encara és temps de molta precaució. Cuidem-nos», ha afegit a la seva piulada. Precisament avui, el president Aragonès tenia a l'agenda la reunió del Consell Executiu. Ha explicat que hi assistirà, però de forma telemàtica.

Catalunya aixecarà la majoria de restriccions antiCovid

En aquesta reunió, segons ha avançat Rac1, s'aprovarà aixecar la majoria de restriccions antiCovid a Catalunya, exceptuant l'obertura de l'oci nocturn. També s'estudiarà què fer amb el passaport covid. Així mateix, Aragonès tampoc assistirà a la sessió plenària del Parlament ni participarà presencialment del lliurament del Premi Internacional Catalunya.

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ja va passar la Covid-19 durant la primera onada, moment en què encara era vicepresident del Govern presidit per Quim Torra.