ÚLTIMA HORA

🚨 Sanitat obre la porta a mantenir els confinaments perimetrals per Nadal

Pere Aragonès demana «efectivitat» per aconseguir formar Govern

El republicà ha assegurat que pretenen «esgotar tots els marges» per investir Puigdemont

Oriol Junqueras ha presentat l’Informe Anual de l’Economia Catalana 2016, juntament amb Pere Aragonès, el secretari d'Economia.
El secretari d'Economia, Pere Aragonès, proposa seguir un camí que permeti realment investir un candidat. | CatalunyaDiari.cat

Pere Aragonès, el secretari d'Economia de l'anterior Govern i membre adjunt a la presidència d'Esquerra Republicana, ha instat a treballar amb «efectivitat» per poder «avançar cap a una investidura que permeti formar Govern». L'exdiputat ha remarcat, en una entrevista a 'Els matins de TV3', que ja no es tracta de tenir «valentia», ja que aquesta actitud no els hi està sent suficient per aconseguir investir alguns dels candidats ja proposats.

En l'últim ple del Parlament es van reconèixer els drets a optar a la presidència de Catalunya de Carles Puigdemont, Jordi Sànchez i Jordi Turull, però la investidura continua sent un misteri. En aquests darrers dies s'han ficat sobre la taula diferents noms per tal d'aconseguir formar Govern, tot i que cap de les propostes ha triomfat. Per això, l'exdiputat demana que se segueixi un camí que sigui possible i viable amb el qual aconsegueixin el seu objectiu.

  

  

Els canvis de candidats

Davant les possibilitats a proposar un altre candidat, Aragonès ha indicat que «si hi ha algun canvi, qui primer ho haurà de dir és Carles Puigdemont» com a líder de Junts per Catalunya. De fet, l'exdiputat creu que els possibles canvis són responsabilitat d'aquest partit.

Tot i la possibilitat que es fiqui un altre nom sobre la taula, l'adjunt a la presidència d'ERC ha demanat que no es pari de lluitar per investir l'expresident i ha assegurat que volen «esgotar els marges» dels quals disposen per tal d'aconseguir-ho. Tanmateix, la situació no és pas fàcil tenint en compte que Puigdemont està a una presó d'Alemanya.

 

Les propostes dels altres partits, rebutjades pels independentistes

El republicà rebutja la proposta que va fer Xavier Domènech de formar un govern «independent», encara que no tanca les portes a altres acords parlamentaris. No obstant això, té clar que no trencarà l'acord que el seu partit té amb Junts per Catalunya: «Entenc la proposta de Xavier Domènech perquè va en la línia de trobar una solució, però nosaltres tenim un acord amb Junts per Catalunya i els acords s'han de respectar».

Aragonès també ha mostrat el seu desacord amb la proposta de resolució dels socialistes, ja que encara «no s'han desmarcat» del suport que van donar a l'aplicació de l'article 155, ni han fet res per acabar amb «la repressió de l'Estat» ni a favor dels polítics empresonats. Per tant, sembla que no hi haurà cap reconciliació. 


Comentaris

envia el comentari