Aragonès desconeixia la campanya de La Grossa, que depèn del seu departament

La campanya va tenir un cost total de gairebé 350.000 euros

Pere Aragonès, durant una intervenvció al Parlament de Catalunya, 08/07/2020
El vicepresident Pere Aragonès, en una imatge d'arxiu. | Catalunya Diari

Les xarxes socials van incendiar-se el passat diumenge a la tarda, quan va córrer com la pólvora la nova campanya de La Grossa per a la rifa del proper Cap d'Any: «Et preocupa la distància social? Prova l'ascens social!», deia l'anunci, en al·lusió a les mesures de distanciament per la covid-19 i vinculant l'esmentat «ascens social» a l'atzar derivat de la loteria de la Generalitat de Catalunya.

L'organització de La Grossa recau en l'Entitat Autònoma de Jocs i Apostes, òrgan que va fer l'encàrrec de l'anunci i va dur a terme també la seva aprovació i posterior difusió. Pels circuits interns d'aquest organisme, els dirigents del qual són de perfil tècnic, va donar-se el vistiplau a la proposta de campanya, que va elaborar l'empresa Art Cubic SL, amb seu a Cerdanyola del Vallès, per un total de 119.717 euros, segons el portal de transparència de la Generalitat.

Aragonès no en sabia res, malgrat ser-ne responsable

El cas és que, segons indiquen fonts d'ERC a aquest mitjà, la campanya no va arribar a instàncies superiors de l'Entitat Autònoma de Jocs i Apostes, que depèn directament de la Secretaria d'Hisenda i aquesta, al seu torn, directament de la vicepresidència i el Departament d'Economia i Hisenda, que comanda Pere Aragonès. El coordinador general d'ERC desconeixia la campanya fins a la seva publicació.

Ho asseguren fonts republicanes, però també ell mateix ho va posar de manifest ja diumenge a la tarda a Twitter, on havia esclatat la polèmica, just després de tenir coneixement de la campanya i ordenar la seva retirada, que es va fer de forma immediata. Una actuació, però, que arribava tard: malgrat que l'Entitat Autònoma de Jocs i Apostes depèn directament d'Aragonès, ni ell ni cap comandament inferior del departament, fora de l'entitat autònoma, no en van tenir constància. Un desgavell que va derivar en incendi i que es va haver d'apagar a correcuita.

La campanya, amb un cost de més de 340.000 euros

L'elaboració de la campanya va ser adjudicada, per concurs públic, a Art Cubic SL per un cost de gairebé 120.000 euros. El projecte presentat per l'empresa de disseny va comptar amb el vistiplau de l'Entitat Autònoma de Jocs i Apostes, que va adjudicar la impressió i promoció de la campanya a l'empresa Zona Límite Castellón SL, per un valor total d'uns 224.000 euros.

Tot plegat, una despesa de més de 340.000 euros per una campanya que ha acabat retirant-se poc després de sortir a la llum i amb una polèmica evitable si els filtres a l'eslògan s'haguessin aplicat en els circuits interns d'un departament que, com el mateix Aragonès ha reconegut, no en sabia absolutament res.


Comentaris

envia el comentari