Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
El vicepresident del Govern, Pere Aragonès, durant la seva intervenció en l'acte polític del Jovent Republicà celebrat a Montblanc. (18 de juliol del 2020)

Dures acusacions d'Aragonès a la Família Reial: «Cal fer caure la monarquia»

El vicepresident també ha parlat sobre «un petit pas» en la llibertat dels presos independentistes

El vicepresident del Govern, Pere Aragonès, durant la seva intervenció en l'acte polític del Jovent Republicà celebrat a Montblanc. (18 de juliol del 2020)
Pere Aragonès ha afirmat que «la família Borbó és una organització criminal» | Catalunya Diari

El vicepresident del Govern, Pere Aragonès, ha denunciat la corrupció de la monarquia espanyola i l'ha titllada «d'organització criminal». «Veiem com a la Zaruela els feixos de bitllets anaven repartint-se mentre la gent d'aquest país passava gana i patia precarietat, aixo cal denunciar-ho i cal fer caure aquest regim i monarquia», ha assegurat Aragonès  en l'acte polític del Jovent Republicà, celebrat aquest dissabte a Montblanc.

El coordinador nacional d'ERC també s'ha referit als presos independentistes i ha apuntat que el tercer grau penitenciari és un «pas en termes d'humanitat» i que ja poden respirar una «mica de llibertat». Amb tot, ha indicat que encara és una condemna, «perquè la llibertat  només arribarà amb l'amnistia».

«Els Borbons ja eren corruptes fa 300 anys»

«Si aquesta setmana veiem com l'Audiència Nacional processarà la família Pujol per corrupció, perquè se'ls considera organització criminal, que és sinó la família Borbó? És una organització criminal, finançada amb comissions de l'Aràbia Saudita, que s'anaven repartint els diners entre ells», ha denunciat Aragonès.

També ha afirmat que ja «eren corruptes  fa 300 anys quan van incendiar l'església de Sant Francesc de Montblanc- on s'ha celebrat l'acte- i ho són avui quan mantenen un règim corrupte».

En la seva intervenció, el vicepresident  també s'ha pronunciat respecte a la concessió del tercer grau penitenciari de les juntes de tractament de les presons i ha dit que malgrat la semillibertat continuen empresonats. «Hem de seguir mobilitzats per l'amnistia  perquè és el reconeixement del conflicte polític, que només es resoldrà amb l'exercici ple i reconegut del dret d'autodeterminació del nostre país, amb un referèndum que tornarem a votar, si estem mobilitzats», ha asseverat.

El vicepresident ha pogut reunir-se amb alguns presos independentistes

A la vegada, Aragonès  ha explicat que aquest matí ha pogut «esgarrapar» temps d'Oriol Junqueras, que li ha demanat que agraeixi el suport, els ànims i la «força» rebuda per part del jovent republicà mentre s'estava a la cel·la. En nom de l'exconseller, el vicepresident  ha demanat als joves que segueixin mobilitzats. En paral·lel, Aragonès  també ha dit que l'independentisme  republicà ha de ser capaç de fer alhora dues tasques: afrontar la pandèmia i fer efectiva la independència de Catalunya.

Per la seva banda, el portaveu de les Joventuts d'Esquerra Republicana, Pau Morales, s'ha mostrat contrari a la visita del rei Felip IV, prevista per dilluns al monestir de Poblet. «La monarquia no és benvinguda ni a Poblet ni a cap poble dels Països Catalans, no tenim rei!».

A més, ha reivindicat el paper i el compromís dels joves republicans en les lluites contra la precarietat laboral, estudiantil i la criminalització del jovent. L'acte polític s'havia d'haver celebrat en el marc del 25è aniversari de l'Acampada Jove, que es va suspendre a causa del coronavirus.