Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Pere Aragonès en una compareixença arran dels aldarulls amb la senyera i una bandera europea al darrere

Pere Aragonès proposa rebaixar-se un 15% el sou com a president de la Generalitat

Si tira endavant, la retribució de la màxima autoritat de Catalunya passarà dels 153.000 euros bruts anuals als 130.000

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha anunciat que té previst reduir el seu salari com a primera autoritat de Catalunya un 15%, passant de cobrar 153.000 euros bruts anuals a 130.000. En una entrevista aquest dimecres a la nit a TV3, ha dit que «hem de donar exemple i per això vull proposar que el salari del president de la Generalitat es redueixi un 15% des d’ara». En aquest sentit, ha justificat la decisió «com a senyal que en unes circumstàncies com les que està passant tanta gent cal fer un esforç per part de tothom».

[predef]catalunya-diari-625[/predef]

Segons ha dit en l'entrevista, farà aquesta proposta al Consell Executiu del Govern. Tot i l'anunci sobre la seva retribució com a president, Aragonès no s'ha pronunciat sobre el sou de la resta de consellers del Govern, que cobren uns 115.000 euros. 

Pressionar l'Estat a la taula de diàleg

Pere Aragonès vol aprofitar els dos anys que queden de legislatura a l'Estat per pressionar el cap de l'executiu espanyol, Pedro Sánchez, a la taula de diàleg. En aquest sentit, el president de la Generalitat ha avisat que no abandonarà «mai» la via de la negociació, si bé ha reconegut les dificultats que tindrà la taula de diàleg. «No diré que amb dos anys ho tenim resolt», ha dit, alhora que ha afegit que «cal jugar aquesta pantalla al màxim». D'altra banda, el president ha demanat que hi hagi «mobilitzacions» sobiranistes per acompanyar l'Acord Nacional per l'Amnistia i l'Autodeterminació.

El president Aragonès ha reiterat que les prioritats del seu Govern seran aprovar una llei per evitar desnonaments, així com un pla de xoc per combatre la crisi econòmica, social i emocional. En aquest sentit, ha manifestat que espera presentar aquest pla de xoc les pròximes setmanes, i que inclourà recursos per fomentar l'ocupació juvenil, i de la població més gran de 55 anys.

Illa creu que la decisió d'Aragonès és un «gest d'exemplaritat»

Sobre la decisió de Pere Aragonès de rebaixar-se el sou com a president un 15%, el líder del PSC, Salvador Illa, creu que és un «gest d'exemplaritat» en un moment com l'actual. En una entrevista a 'Ser Catalunya', ha considerat «correcta» la decisió i ha recordat que el president de la Generalitat té el sou més alt en comparació amb les altres comunitats autònomes. Illa també ha recordat que durant la campanya electoral ell es va comprometre a rebaixar-se el sou si arribava a ser president de la Generalitat.

D'altra banda, ha confirmat que acceptarà tots els recursos que el Parlament posa a disposició del cap de l'oposició. «Vull els recursos que posa el Parlament per fer l'oposició de la millor manera possible. Tot allò que em correspongui, vull tenir-ho a l'abast», ha defensat Illa, per després explicar que aquest dimecres va firmar la carta acceptant les atribucions que té com a cap de l'oposició.