Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Pere Aragonès, durant una intervenvció al Parlament de Catalunya, 08/07/2020

Aragonès: «El referèndum serà inevitable, la qüestió és quant tardarem i a quin cost»

El vicepresident del Govern diu que l'independentisme suma «quan es dirigeix al conjunt de la població» i «no quan ens discutim entre nosaltres»

Pere Aragonès, durant una intervenvció al Parlament de Catalunya, 08/07/2020
El vicepresident Aragonès ha defensat que hi ha d'haver diverses llistes independentistes. | Catalunya Diari

El vicepresident del Govern i coordinador nacional d'ERC, Pere Aragonès, ha assegurat que el referèndum reconegut sobre la independència de Catalunya «serà inevitable» i que la qüestió se centra en quant es trigarà i «a quin cost». Per aconseguir que sigui com més aviat millor, Aragonès sosté que l'independentisme s'ha d'articular en tots els àmbits ideològics i fixar estratègies consensuades: «Hem passat de ser quatre gats al 48% a les eleccions, i això s'ha fet quan ens hem dirigit al conjunt de la població i no quan ens he discutit entre nosaltres».

Aragonès ho ha dit a Calonge (Baix Empordà), durant  la conferència 'Recuperació econòmica. Posant les bases a la Catalunya del 2030', que ha pronunciat en el marc del cicle de l'Associació d'Empresàries i Directives de l'Empordà, en què ha defensat que Catalunya «és un país tan divers i tan potent que no cap en una sola llista i un sol lideratge» sinó que «n'ha de tenir molts» i amb «capacitat de col·laborar».

Així mateix, durant la seva intervenció, Pere Aragonès ha assegurat que ERC només deixarà de ser independentista quan Catalunya sigui independent.

30.000 milions d'euros en 20 projectes

Pel que fa a l'economia, el vicepresident del Govern ha posat com a exemple de recepta per a la recuperació la vintena de projectes prioritaris, amb 145 actuacions, que la Generalitat té a punt. En aquest sentit, la inversió fins als 2032 serà de 30.000 milions d'euros, que han d'arribar dels fons Covid-19 de la Unió Europea.

Sobre això, Aragonès ha advertit que si els criteris que faci servir l'estat espanyol a l'hora de repartir el fons europeu contra la crisi de la Covid-19 són «polítics o partidistes», Catalunya «rebrà en el mal sentit de la paraula». Per això, subratlla que cal crear una agència independent formada per les institucions del país i els agents econòmics per «pilotar la presentació de projectes» a Europa.