rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

Pere Aragonès (ERC) sobre Marta Rovira: «Compareixerà públicament quan aclareixi la seva estada al país»

L'adjunt a la presidència d'ERC ha contactat amb la seva companya i assegura que està «en un lloc segur»
Marta Rovira està en un lloc segur a Suïssa | CatalunyaDiari.cat

 

 

La secretària general d'ERC, Marta Rovira, va decidir emprendre el camí cap a l'exili i marxar a Suïssa perquè a Catalunya sentia que la seva llibertat d'expressió estava «censurada». Així ho va anunciar a través d'una carta, en què també afirmava que no compareixeria al Tribunal Suprem, motiu pel qual la Fiscalia va demanar una ordre de cerca i captura internacional.

Fins ara no es coneixien molts detalls que permetessin saber com va fugir Rovira i com és la seva nova vida a l'estranger, però ara han sortit a la llum noves dades. El secretari d'Economia de l'anterior Govern i adjunt a la presidència d'Esquerra Republicana, Pere Aragonès, ha assegurat que ha establert contacte amb ella i que es troba «en un lloc segur».

 

En una entrevista a 'TV3', ha avançat que «quan Rovira hagi aclarit la seva estada al país, compareixerà públicament». A més, creu que els partits del bàndol independentista arribaran a un acord i ha remarcat que «a ERC estan disposats a tot» per assolir els seus objectius, la independència i la República.

L'estratègia de Rovira i el seu espòs per marxar a l'exili

Recentment, va revelar-se l'estratègia que la republicana va seguir per aconseguir eludir la vigilància espanyola i la pena de presó que el jutge Pablo Llarena va dictar per Rull, Turull, Forcadell, Romeva i Bassa, l'endemà que Rovira marxés.

 

La política catalana va aconseguir arribar a Suïssa amb l'ajuda del seu espòs, ja que junts van idear un pla per fer veure que anaven a Madrid, però realment era una altra dona qui acompanya el seu home. Mentre les autoritats se centraven en el suposat viatge a la capital espanyola, Rovira anava camí a l'exili. El pla va mantenir-se en secret i ni tan sols els amics més íntims d'ella sabien que no aniria al Suprem el dia en què estava citada a assistir. 

🎁 Vols guanyar un lot de productes ECO? Participa ara al nostre sorteig!

Clica aquí per rebre les últimes notícies d'actualitat. Gratis al teu mòbil!

Comentaris