Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Pere Moradell, alcalde de Torroella de Fluvià (Alt Empordà) des de 1979

Pere Moradell, alcalde durant 40 anys, guanya de nou a Torroella de Fluvià

El batlle socialista ha governat ininterrompudament al municipi des del 1979, tot i que ara ha guanyat només per un vot de diferència

Pere Moradell, alcalde de Torroella de Fluvià (Alt Empordà) des de 1979
Pere Moradell, alcalde de Torroella de Fluvià (Alt Empordà) des de 1979 | CatalunyaDiari.cat

 

Pere Moradell (PSC) ha guanyat una vegada més les eleccions municipals a Torroella de Fluvià  (Alt Empordà), però en aquesta ocasió per un sol vot de diferència. L’històric alcalde ha obtingut 180 suports (49,1%), pels 179 (48,9%) que han anat a la candidatura El Nostre Poble, encapçalada de nou per Jordi Nierga, que es presentava per segona vegada a les eleccions del municipi.

L’augment de la participació –d’un 74,8%– ha escurçat les distàncies entre tots dos competidors, ja que el 2011 la diferència havia estat d’una vintena curta de vots. Amb tot, el repartiment de representants  serà el mateix que en l’últim mandat:  quatre per als socialistes de Pere Moradell, i tres per al grup de Jordi Nierga.

Pere Moradell, 40 anys sent alcalde de Torroella de Fluvià

Pere Moradell es va convertir en alcalde l'any 1979 en les primeres eleccions després de la dictadura i des d'aleshores ha revalidat any rere any el càrrec, durant deu legislatures. Convertit ja en un històric va assegurar en una entrevista abans dels comicis que els encarava com els últims i amb la porta oberta a plegar si perdia. «La gent valora la dedicació que hi has posat, les ganes de fer coses i sobretot l’honradesa. Suposo que per això segueixo sent alcalde», ha assegurat.

En aquestes eleccions ha hagut de competir per segon cop amb la llista El Nostre Poble, que encapçala de nou Jordi Nierga. L'any 2015 van aconseguir tres dels set regidors en joc i es van quedar a les portes del quart. En concret, els socialistes de Moradell van aconseguir 177 vots, 52 més que la llista liderada per Nierga.

Cal destacar que Moradell no contemplava presentar-se de nou, però un problema de salut fa que no es pugui dedicar al camp com ha fet tota la vida: «Almenys treballaré pels meus conciutadans i em servirà també com un esbarjo». Tanmateix, l'oposició li retreu que «no deixi pas» a les noves generacions i el cap de llista d'El Nostre Poble, Jordi Nierga, ha assegurat que «mai» li passaria «pel cap» estar tant de temps com a candidat.

També et pot interessar...