'El Periòdic d'Andorra' publica la cinquena i última enquesta prohibida sobre les eleccions

No es tracta de l'únic cas, i és que els comicis han creat una gran expectació a escala internacional
Així quedaria el Parlament de Catalunya segons l'última enquesta prohibida de 'El Periòdic d'Andorra'   | GESOP

 

Com hem anat dient aquests darrers dies, a l'Estat espanyol no es poden publicar enquestes sobre els resultats del 21-D des de la mitjanit del divendres, 15 de desembre. Ara bé, una vegada més, 'El Periòdic d'Andorra', ha tornat a burlar la prohibició, i ha publicat la cinquena i última entrega de les seves enquestes prohibides.

 

No es tracta de l'únic cas, i és que aquests comicis ha creat una gran expectació a escala internacional. Ahir mateix, per exemple, el diari 'The National' també publicava la seva última enquesta publicada, amb uns resultats molt semblant als de les últimes enquestes legals que s'han fet.

Ho van decidir els partits

Aquesta prohibició té el seu origen, segons informa 'El Periódico' en una votació que els diferents partits polítics van fer al Congrés el 2011, quan es va reformar la llei electoral, renunciant, però, a adoptar-la a la nova realitat digital. En aquell moment, doncs, es va mantenir el veto a la publicació i difusió de sondejos electorals a partir dels cinc dies naturals abans dels comicis. 

 

En aquest sentit, els partits catalans també tenen part de la culpa, i és que han estat incapaços d'arribar a acords i crear una llei electoral pròpia per a Catalunya. 

Mercat de la fruita

Per entendre les enquestes prohibides dels últims dies, cal fixar-nos en el preu de la fruita al mercat andorrà, que en definitiva és una curiosa forma de presentar els resultats de l'estudi. I és que a Andorra es venen taronges, llimones de la Junquera, Aguacats, iFresas, Brocolau, plàtans de cupNarias i Lanjalbiol, ordenats des del preu més gran fins al preu més baix.

 

Com veiem, les que surten més cares són les taronges i les llimones, mentre que en el cas dels plàtans i de l'aigua surt molt barat comprar. 

 

🔴 Ara pots rebre els avisos del tall de carreteres al teu correu. Fes clic aquí!

Comentaris