'El Periòdic d'Andorra' publica una nova entrega de l'enquesta prohibida del 21-D

El mitjà andorrà publicarà una enquesta diària amb l'evolució dels vots i escons fins el pròxim 20 de desembre

La segona enquesta prohibida que ha publicat 'El Periòdic d'Andorra'
La segona enquesta prohibida que ha publicat 'El Periòdic d'Andorra' | GESOP

Les enquestes sobre el 21-D no es poden publicar a l'estat espanyol des de la passada mitjanit del divendres 15 de desembre. No obstant, i una vegada més, 'El Periòdic d'Andorra' ha fet seva la dita de 'feta la llei feta la trampa'. El citat mitjà ha burlat la prohibició i ha publicat un segon sondeig, en forma de 'tracking'.

Una forma peculiar de saltar-se la norma

Com ja comentava aquest diari el passat dissabte 16 de desembre, dia en què es va publicar la primera enquesta prohibida del 21-D, per entendre aquests sondejos andorrans, cal tenir molt en compte el mercat de la fruita. Amb l'objectiu de burlar la prohibició, els membres d'´Electomania' —una comuntat online especialitzada en política i sondejos electorals— relacionen diferents tipus de fruites amb els liferents candidats a les pròximes eleccions. 

Ciutadans i Junts per Catalunya, empatats 

Així doncs, els resultats d'aquest sondeig de diumenge 17 de desembre mostren com ERC ha perdut escons en les últimes 24 hores, mentre Junts per Catalunya els ha guanyat, empatant així amb Ciutadans. 

Així doncs els resultats són: ERC amb 32-33 escons i un 21,3% dels vots. Ciutadans continua amb 27-28 escons però perd dos dècimes en estimació de vots, quedant-se amb un 21,2%. Junts per Catalunya augmenta dos escons, 27-28, i guanya quatre dècimes respecte ahir, 18%. El PSC continua amb 23-24 escons, però baixa dues dècimes, 16,9 %. Catalunya en Comú-Podem suma un escó 10-11 i 3 dècimes, 8,8% dels vots. La CUP continua amb 7-8 escons i creix quatre dècimes, 6,5% dels vots, la millor dada des de la convocatòria d'eleccions. I, finalment, el PP continua en última posició amb 6-7 escons, però recupera dues dècimes, 5,6% dels vots. 


Comentaris

envia el comentari