Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Oriol Junqueras i Raül Romeva arriben al Parlament per comparèixer en comissió el 28 de gener de 2020.

Junqueras i Romeva podran sortir de la presó tres dies a la setmana per treballar

Els permisos s'atorguen per la via de l'aplicació de l'article 100.2

Oriol Junqueras i Raül Romeva arriben al Parlament per comparèixer en comissió el 28 de gener de 2020.
Oriol Junqueras i Raül Romeva, en una imatge d'arxiu, al Parlament. | ACN

La Junta de Tractament de Lledoners ha acordat l'aplicació de l'article 100.2 a Raül Romeva i Oriol Junqueras. Podran sortir tres dies a la setmana durant sis hores per treballar, sempre entre setmana, segons ha informat la Secretaria de Mesures Penals, Reinserció i Atenció a la Víctima.

Ja han sortit de la presó mitjançant l'aplicació d'aquest article altres presos independentistes, com ara Jordi Cuixart, Jordi Sànchez, Quim Forn, Carme Forcadell i Dolors Bassa. Alguns ho han fet per treballar, altres per fer voluntariat o per cuidar de familiars d'edat avançada.

Recorren el 100.2 per a Joaquim Forn

La fiscalia també ha presentat recurs contra l'aplicació de l'article 100.2 en el cas de l'exconseller  Joaquim Forn, que surt de la presó entre setmana per treballar a Mediapro. Com en el recurs de Jordi Sànchez, el ministeri fiscal avisa que portarà la qüestió al Suprem si es manté aquesta concepció del 100.2 com un «segon grau i mig». Argumenta que l'activitat laboral a l'exterior de Forn no té cap relació amb el delicte comès, sobre el qual no s'ha fet cap tractament, continua. L'àmbit laboral tampoc és un dèficit que presenti Forn, i més tenint en compte, diu la fiscalia, que ja s'ha demostrat que no tindrà problemes per trobar feina un cop tingui el tercer grau.

En la línia del que ja va exposar en el recurs de Sànchez, la fiscalia subratlla que el 100.2 és una mesura «excepcional», i per això exigeix una «interpretació restrictiva». També critica que la consellera de Justícia digui que tots els presos s'hi podran acollir. En el seu escrit, constata que dels informes de Lledoners  es desprèn que s'està aplicant l'article 100.2 com un pas intermedi entre el segon i el tercer grau. Si es continua així, diu, hauria de ser el Suprem  qui es pronunciés al respecte, i el possible recurs del ministeri fiscal tindria «efecte suspensiu i impediria la posada en llibertat del condemnat».

També et pot interessar...