Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Reunió de la Mesa del Parlament de Catalunya el 12 de novembre de 2019.

El personal del Parlament denuncia «coaccions» de Ciutadans

És la resposta dels treballadors de la cambra a la denúncia del partit a la mesa i el secretari general del Parlament, Xavier Muro

Reunió de la Mesa del Parlament de Catalunya el 12 de novembre de 2019.
Una reunió de la Mesa del Parlament de Catalunya, en una imatge d'arxiu. | ACN

El Consell de Personal del Parlament de Catalunya ha presentat una queixa a la Mesa de la cambra vatalana en què denuncien  «coaccions» per part d'«un determinat grup parlamentari» a funcionaris de l'administració parlamentària.

Tot i que en tot el seu text no esmenten el nom del partit, l'escrit fa referència a Ciutadans després que aquesta formació presentés una denúncia contra la Mesa i el secretari general del Parlament, Xavier Muro, arran del seu posicionament sobre la inhabilitació del president Torra.

El Consell de Personal denuncia les «constants injerències del grup»

La queixa presentada per part del Consell de Personal del Parlament de Catalunya parla de «constants injerències» per part del grup en qüestió i diu que «no són pertinents determinades actituds que han patit alguns funcionaris de l'administració parlamentària a l'hora d'exercir les seves funcions», recordant que el codi de conducta dels diputats els obliga a tenir un tracte «adequat i respectuós» amb els funcionaris.

«S'exerceix una coacció sota l'ombra de la denúncia amb l'objectiu d'incidir en la seva objectivitat, professionalitat, integritat, neutralitat, responsabilitat i imparcialitat», diuen els funcionaris en la seva queixa.

Ciutadans, molestos amb l'informe dels lletrats del Parlament

La Mesa del Parlament va rebutjar fa uns dies la petició del grup taronja perquè es retirés l'escó de diputat al president de la Generalitat, Quim Torra, després de la decisió de la Junta Electoral Central (JEC) sobre la seva inhabilitació. La Mesa va desestimar aquesta demanda en base a un informe dels lletrats del Parlament  i va acordar presentar un recurs davant del Tribunal Suprem contra la inhabilitació de Torra ordenada per la JEC.

És per aquest motiu que Ciutadans va decidir emprendre accions judicials davant d'aquests acords, ja que no veien viable presentar-hi una petició de reconsideració per la unanimitat que va suscitar el cas entre JxCat, ERC i el PSC-Units, que tenen cinc dels set membres de la Mesa.

També et pot interessar...