Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Quim Torra i Pere Aragonès en imatge d'arxiu

Carrizosa diu «ocupa» a Torra i el president retreu a Torrent que permeti «insults»

La cambra, testimoni d'una nova escena de les discrepàncies entre JxCat i ERC

Quim Torra i Pere Aragonès en imatge d'arxiu
Quim Torra i Pere Aragonès en imatge d'arxiu.   | Cedida

El president del Govern, Quim Torra, ha lamentat aquest dimecres que el president de C's al Parlament, Carlos Carrizosa, li hagi dit ocupa en el ple, i que el president de la cambra, Roger Torrent  no l'hagi advertit. «Lamento que en aquesta cambra s'insulti impunement, ho lamento molt, i que vostè no protesti», ha dit Torra en referència a Torrent després d'una intervenció de Carrizosa en la qual li ha dit que està d'«ocupa» en el càrrec, perquè considera que no pot ser president de la Generalitat  si ja no és diputat del Parlament.

El vídeo del moment de tensió

En la sessió de control del ple, Torra  s'ha negat a respondre a Carrizosa, perquè considera que l'ha insultat i perquè no li ha fet cap pregunta directa: «No se m'ha preguntat res, ha estat un míting», ha dit Torra. Carrizosa ha dit que aquesta ha estat una «sessió de control 'fake' que fa un senyor que no és president de la Generalitat, perquè no és diputat, però està emparat per Torrent», i ha titllat de xantatge intolerable que el president del Govern central, Pedro Sánchez, segui amb ell en la taula de diàleg.

Després que Torra  hagi criticat la Junta Electoral Central (JEC)  perquè un dels seus membres militava al PP i un altre era assessor de C's, Carrizosa ha assegurat que el Govern té a sou un membre de la  Junta Electoral Provincial (JEP) de Barcelona: «No ens poden donar lliçons de democràcia, ha etzibat.

Nou xoc entre Torrent i Torra

Carrizosa s'ha referit a Torra com un «ocupa» aprofitant el debat que ha obert el líder del PP de Catalunya, Alejandro Fernández, que ha preguntat a Torra què faria si li ocupessin casa seva, per criticar el nou decret llei de millora de l'accés a l'habitatge. Després de les queixes expressades, amb gestos, pel president del grup parlamentari de JxCat, Albert Batet, Torra ha carregat contra Torrent per «permetre que s'insulti». Nou xoc, doncs, entre JxCat i ERC personificat en Torra i Torrent.

També et pot interessar...