Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Puigdemont lo millor del món

Picabaralla a la tomba de Machado per la visita de Puigdemont

Una representació del Col·lectiu Juan de Mairena el va fer fora del lloc

Puigdemont, en una conferència pronunciada a Dinamarca.
Carles Puigdemont, en una imatge d'arxiu. | Catalunya Diari

El viatge de Carles Puigdemont a la Catalunya Nord va tenir com a moment clímax el multitudinari acte de dissabte al migdia al Parc des Expositions de Perpinyà, on l'ex president i actual eurodiputat de Junts per Catalunya va gaudir d'un autèntic bany de masses davant de desenes de milers de persones. Hi va haver, però, més actes i una part del viatge dedicada a la vessant més personal de l'ex president.

Diumenge, visita a la tomba d'Antonio Machado

Puigdemont es va envoltar diumenge d'amics i va aprofitar per visitar alguns racons de la Catalunya Nord. Un d'ells, que Puigdemont ha visitat en multitud d'ocasions, és la tomba d'Antonio Machado al cementiri de Cotlliure. La visita, a mode d'homenatge al poeta espanyol que va morir a l'exili, va acabar convertint-se en una esbroncada a l'ex president de la Generalitat.

Així doncs, segons ha relatat 'Crónica Global', un acompanyant de Puigdemont va col·locar una estelada al costat de la bandera espanyola republicana que presideix la tomba. Això va provocar la reacció irada d'Antonio Francisco Ordóñez, militant d'Asamblea Social de la Izquierda de Cataluña i membre del col·lectiu Juan de Mairena, que en aquells moments es trobava al recinte.

Ordóñez es va dirigir a Puigdemont de manera contundent: «Què hi feu, aquí? Veig que no entens el sentit del que és Antonio Machado. Us esteu carregant Catalunya, foteu el camp». L'eurodiputat li va respondre que «Jo sí que ho entenc, vinc aquí fa molt de temps», però després d'un intercanvi breu de paraules van acabar abandonant el cementiri de Cotlliure. Diumenge, doncs, Puigdemont  i els seus acompanyants es van endur una desagradable sorpresa a la tomba del poeta Machado.

També et pot interessar...