Picabaralla entre Tardà i Borràs a Twitter per la convocatòria d’eleccions

El republicà ha advertit Torra que la qüestió s’ha de consultar amb ERC, i la diputada de JxCat li ha recordat que la potestat de convocar uns nous comicis li correspon únicament al President de la Generalitat
Tardà
Picabaralla entre Tardà i Borràs a Twitter per la convocatòria d’eleccions | CatalunyaDiari.cat

Nova trifulga entre ERC i JxCat, aquest cop amb Twitter com a escenari principal i que ha servit per demostrar, un cop més, que l’independentisme travessa un moment convuls. En aquesta ocasió, l’origen de tot ha estat l’afirmació que el President de la Generalitat, Quim Torra, ha realitzat en una entrevista al diari ‘Público’, assegurant que no té previst convocar eleccions un cop es facin públiques les sentències dels presos catalans.

 

Segons sembla, aquesta frase no ha agradat gens a Tardà, motiu pel qual ha llançat una advertència al president de Catalunya i li ha reprès que, abans de fer una afirmació de tal calibre, necessitava comptar amb el suport del seu partit.

 

Unes hores més tard, Laura Borràs ha replicat Tardà recordant-li que la potestat de convocar uns nous comicis no li correspon a cap partit, sinó a qui ocupa el càrrec de President de la Generalitat. És a dir, a Quim Torra.

 

Picabaralla entre Tardà i Borràs a Twitter

Borràs
Laura Borràs ha recordat a Tardà que la convocatòria d'eleccions li correspon al President de la Generalitat | CatalunyaDiari.cat

 

«President Quim Torra, entendreu que caldrà alhora el consentiment del republicanisme. Vull dir, del meu partit, també». Amb aquestes paraules, Joan Tardà retreia a Torra que no volgués convocar eleccions després de fer-se públiques les sentències dels exconsellers presos. Però el republicà no s’ha quedat aquí.

 

La publicació, on Tardà ha adjuntat l’entrevista que el President de la Generalitat ha concedit a ‘Público’, continuava de la següent manera: «I creieu-me que si a ERC s’hagués debatut la conveniència o no de convocar, me n’hauria assabentat».

 

 

Tan sols unes hores després, entrava en acció la diputada al Congrés Laura Borràs. «Benvolgut Joan Tardà, com molt bé saps, és un fet que és el president qui té la potestat de convocar eleccions», començava la piulada, que continuava deixant patent que «el republicanisme ens inclou a tots els que volem la República Catalana».

 

La rèplica de Borràs concloïa amb les següents paraules: «En aquest sentit, el MHP Quin Torra està totalment compromès amb aquest objectiu. Salut».

 

 

La xarxa, dividida

Les respectives publicacions, que aglutinen centenars de comentaris, han provocat multitud de reaccions entre els usuaris de  Twitter. I, si bé el diputat republicà ha sigut qui més crítiques ha rebut, el cert és que molts dels internautes comparteixen una tesi comuna: l’independentisme necessita reflexionar i tornar a buscar la unió que l’havia caracteritzat fins uns mesos enrere. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

També et pot interessar...

 Comentaris

envia el comentari