Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Pilar Llop

Pilar Llop, la nova presidenta del Senat

Meritxell Batet repeteix com a presidenta del Congrés

Pilar Llop
Pilar Llop podria presidir la cambra del Senat | Twitter (@gpssenado)

Pedro Sánchez ha proposat a  Pilar Llop com a nova presidenta del Senat. Així ho ha publicat 'El País', mitjà el qual també ha assegurat que el president en funcions seguirà proposant a Meritxell Batet perquè presideixi el Congrés

Pilar Llop serà la substituta de Manuel Cruz, el qual havia ocupat aquest càrrec fins ara i passarà a assumir «altres importants responsabilitats», segons fonts del partit socialista. Llop és jutgessa especialista en violència de gènere i, actualment, ocupa un lloc com a senadora  del PSOE. També va formar part del Govern per a la Violència de Gènere com a delegada des del juliol del 2018 fins a l'abril de l'any següent. 

La decisió final es prendrà dilluns

Així doncs, Sánchez enviarà la proposta a l'Executiva Federal del PSOE, la qual se celebra el pròxim dilluns. En aquest acte es decidiran els noms  dels membres del partit que podrien ocupar les taules del Congrés i del Senat, igual que les direccions d'aquestes cambres. 

Sánchez enviarà les propostes, ja que no hi podrà ser presencialment: té cita des de primera hora de dilluns a una reunió sobre la inauguració de la cimera del clima de l'ONU COP25. És per això que l'Executiva serà presidida per la presidenta del partit socialista, Cristina Narbona.

També et pot interessar...