Pilar Rahola esclata contra ERC: «Que està fent votant amb el PSC?»

La periodista ataca la formació republicana per anar «contra els drets de Puigdemont i la resta de diputats»

Pilar Rahola, al FAQS
Pilar Rahola, al FAQS | CatalunyaDiari.cat

Dimarts molt convuls el que està vivint l'independentisme després que s'hagi fet evident la fractura existent entre ERC i JxCAT per la seva postura sobre els vots dels diputats processats. La formació republicana ha demanat a Junts per Catalunya que s'adaptés a l'informe que havien emès els lletrats en referència a la delegació del vot, en un gir inesperat dels esdeveniments.

Tot i que la Mesa ha posat en dubte la decisió dels lletrats i ha defensat la possibilitat que els diputats processats encara mantenien la condició de diputats, ERC ha votat en contra argumentant que «posa en risc la validesa de les votacions». Els republicans han defensat que «cal adaptar-se a l'acord, no podem situar el Parlament en una situació de col·lapse», i per això han votat en el mateix sentit que el PSC.

Rahola esclata a les xarxes socials

«Sóc l'única que no entén què està fent ERC votant amb el PSC contra els drets del president Puigdemont i la resta de diputats? Acatant Llarena? De veritat, està passant?», ha publicat Pilar Rahola pocs minuts després que l'independentisme es quedés sense majoria parlamentària.

Els diputats processats accepten la decisió de la Mesa

«Entenem que la nostra delegació del vot en el portaveu del grup parlamentari de Junts per Catalunya és perfectament ajustada al dret», han defensat en una carta Carles Puigdemont, Jordi Turull, Josep Rull i Jordi Sànchez, acatant així la decisió presa per la Mesa del Parlament. «Estem convençuts que la majoria de 61 escons permetrà de mantenir el govern actual i seguir impulsant el projecte republicà», han afegit.

En aquest sentit, els diputats processats de JxCat al·leguen que «treballarem perquè la vulneració del dret a la representació política i l'alteració de les majories resultants del 21-D siguin preses en consideració per part dels organismes i tribunals internacionals». «Un altre cop anirem a Europa i al món a trobar la justícia que l'Estat Espanyol ens nega i es nega a si mateix», expliquen.


Comentaris

envia el comentari