Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Pilar Rahola

Pilar Rahola esclata després de la inhabilitació de Quim Torra

L'escriptora ha estat molt crítica amb la sentència del Suprem

Pilar Rahola
Pilar Rahola ha criticat molt durament la sentència del Suprem | TV3

Pilar Rahola s'ha mostrat molt crítica davant la sentència del Tribunal Suprem. I és que aquest dilluns, 28 de setembre, poc més de deu dies després que Torra declarés al Suprem, s'ha confirmat la decisió del tribunal de rebutjar el seu recurs de cassació i, per tant, convertir en ferma la sentència dictada el mes de desembre de 2019 pel TSJC. Torra, doncs, ha estat inhabilitat per exercir qualsevol càrrec públic i això impedeix que segueixi ocupant la presidència de la Generalitat amb efectes immediats.

Moltes han estat les persones que han criticat la decisió de l'Alt Tribunal, i Pilar Rahola no s'ha quedat curta, mostrant la seva indignació a les xarxes socials i donant tot el seu suport al President: «Amb tu molt Honorable President Quim Torra i Pla. Avui més que mai, llibertat presos polítics i exiliats».

L'escriptora no s'ha mossegat la llengua i ha seguit posant a caldo l'estat espanyol: «Neguen els nostres drets nacionals. Ens estomaquen. Ens humilien. Ens denigren...» ha sentenciat, fent referència a la justícia i el govern espanyol. Unes declaracions molt dures que deixen molt clar el seu punt de vista després de la inhabilitació de Torra.  

Torra seguirà sent el president fins que se li entregui el dictamen judicial

El Suprem ha de fer saber el seu veredicte al tribunal sentenciador, el TSJC, i serà aquest darrer l'encarregat de notificar la sentència ferma a Torra. Fins aquell moment, continuarà sent el president de la Generalitat de manera oficial, però quedarà cessat en el càrrec en el moment que se li faci entrega del dictamen judicial. L'endemà, el Butlletí Oficial de l'Estat ha de publicar la nota de cessament de Torra, signada pel rei Felip VI, que rubricarà el seu adeu a la presidència de la Generalitat de Catalunya