IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

El pla «Cota de Malla», que enviaria l'Exèrcit a Catalunya, està llest per ser activat

En aquest cas els militars oferirien el seu suport a la Policia i a la Guàrdia Civil a Catalunya

Los militares han sido suspendidos de empleo y sueldo durante el tiempo de la condena.
Els militars podrien activar-se amb l'operació «Cota de Malla». | Youtube.com

Fernando Alejandre, cap de l'Estat Major de Defensa, va declarar recentment que estaven enviant combois a Catalunya, al·legant que «com a militars, els agrada fer plans i preveure». Segons informa 'El País', els combois encara no inclouen tropes armades, només material logístic, destinat a «la preparació de qualsevol contingència». Fonts militars assenyalen, a més, que l'objectiu d'aquesta logística seria donar suport a la Policia Nacional i la Guàrdia Civil, en cas que el govern opti per activar l'operació «Cota de Malla». Pedro Pitarch, un tinent general retirat, postil·lava: «L'Exèrcit no intervindrà a Catalunya si no ho ordena el Govern. El contrari seria un cop d'estat».

Tot i això, cal dir que l'exèrcit ja està donant suport logístic a aquests cossos policials, oferint-los allotjament a les bases del Bruch, a Barcelona, i de Sant Climent Sescebes, a Girona. Si s'activés l'esmentada operació, a més, l'exèrcit substituiria als efectius policials en labors de vigilància d'objectius estratègics amb la finalitat que aquests puguin emprar-se en altres comeses. L'operació «Cota de Malla», es va dissenyar fa dos anys i tracta de ser un pla de contingència, capaç d'encarregar-se de la seguretat d'enclavaments de gran valor com a aeroports, centrals nuclears, ports, dipòsits de combustible, etc.

També realitzen labors de vigilància estàtica, ja que manquen de l'autoritat per poder donar ordres a civils i no estan preparats, ni per formació i equipament, per actuar en problemàtiques massives com les manifestacions. Altres funcions que podria exercir l'exèrcit serien: facilitar les comunicacions i mantenir-les, així com retirar obstacles de diversa índole que dificultin o impedeixin les labors de seguretat o manteniment de l'ordre.


Comentaris

envia el comentari