IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

El ple del Parlament es podria celebrar en qualsevol lloc de Catalunya

Aquest fet podria facilitar la investidura de Carles Puigdemont

Carles Puigdemont, en una imatge d'arxiu a Brusel·les.
Carles Puigdemont, en una imatge d'arxiu a Brussel·les | Cedida

Només falta un dia per la sessió d'investidura de Carles Puigdemont i encara hi ha la incògnita sobre si podrà assistir al ple. En principi, aquest està convocat al Parlament però no es descarta que pugui ser ajornat. En aquest sentit, cal destacar un factor que podria facilitar la investidura de Carles Puigdemont: el ple es pot convocar en qualsevol lloc de Catalunya.

Segons l'article 72 del reglament vigent del Parlament de Catalunya: «El Parlament té les seves sessions al Palau del Parlament, a la ciutat de Barcelona. El Ple i les comissions poden tenir sessions en altres indrets de Catalunya, per acord de la Mesa i la Junta de Portaveus», fet que obre moltes possibilitats que potser, fins ara, no havien estat contemplades.

Carles Puigdemont podria aparèixer al Parlament

Tot i això cal dir que no es descarta encara la possibilitat que Puigdemont faci demà acte de presència al ple d'investidura encara que aquest es celebri al Parlament, així ho ha afirmat el seu advocat, Jaume Alonso-Cuevillas, aquest matí en una entrevista.

A més, Cuevillas ha assegurat que es «resisteix a acceptar» que la investidura de Puigdemont estigui «sotmesa» a una autorització judicial prèvia i veu lluny, per tant, la possibilitat de demanar tal autorització.

Carles Puigdemont, i Oriol Junqueras, al Parlament.
Carles Puigdemont, i Oriol Junqueras, al Parlament. | Cedida

 

Cuevillas considera que és una «barbaritat» la decisió unànime del Tribunal Constitucional d'acordar la necessitat d'una autorització judicial prèvia perquè Puigdemont pugui assistir al ple d'investidura. A més, remarca que els hi estan posant impediments en relació a la celebració del ple

Junqueras i Sànchez no podran assistir al ple

D'altra banda, els que segur que no hi seran són Jordi Sánchez i Oriol Junqueras, encara a la presó. Tots dos esperaven la decisió de Pablo Llarena per saber si podrien o no acudir al ple de demà. Una decisió que ha estat negativa per ells. No han obtingut el permís per sortir de la presó, i per tant, els dos diputats hauran de delegar el votcom ja ho van fer al ple de constitució del Parlament

A més, tant Junqueras com Sànchez havien presentat recursos de reforma, també Joaquím Forn, per tal de poder assistir als debats i les votacions del Ple del Parlament de Catalunya, recursos que el magistrat també ha denegat. 


Comentaris

envia el comentari