Un ple de quatre minuts fulmina el president de la Diputació de Lleida

Joan Reñé va presentar la seva renúncia fa uns dies al·legant «motius personals» | Rosa Maria Perelló s'ha convertit en la primera presidenta en la història de l'entitat

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, en una imatge d'arxiu
L'expresident de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, en una imatge d'arxiu | cedida

Joan Reñé, el que fins ara ocupava el càrrec de president de la Diputació de Lleida, ha quedat oficialment apartat aquest dijous al matí, després que un ple extraordinari que ha durat aproximadament uns quatre minuts hagi acceptat la seva renúncia. Recordem que el mateix Reñé va avançar a través d'un escrit, que s'ha llegit al ple, que presentava la seva dimissió al·legant «motius personals» i també «pressions» internes i externes.

Al ple de renúncia, però, no ha acudit l'expresident Reñé, que encara guarda l'acta de diputat, ni tampoc el diputat cupaire Joel Jové, que va deixar l'acta i roman a l'espera que la seva formació trobi un substitut. A més, tampoc ha acudit el diputat d'Unitat d'Aran Paco Boya, per un viatge a l'estranger. 

Després de formalitzar la renúncia de Reñé, la presidenta en funcions, Rosa Maria Perelló, ha anunciat la convocatòria d'una nova sessió extraordinària per a les deu del matí, per votar la seva presidència. Poc després, Perelló s'ha convertit en la primera presidenta de la història de la Diputació, gràcies al suport del Partit Demòcrata. 

Reñé denuncia «calumnies» i acusacions «falses»

El passat 11 d'octubre, Joan Reñé va anunciar que renunciava a presidir la Diputació de Lleida, una setmana després de ser detingut pels Mossos d'Esquadra en el marc d'una investigació per cobraments de comissions il·legals. A través d'un missatge, el també alcalde de Fondarella va assenyalar que la decisió l'ha pres «després de les pressions externes, però també de les internes», i ha descrit la seva situació com a «injustament molt dura». 

«En aquest sentit, va qualificar les acusacions en contra seva de «calumnies», i va insistir que «són falses i formen part d'una trama» en contra seva. «Us demano temps i confiança, la que alguns m'han negat. Dies vindran en què recuperarem plegats tot el que hem fet i el que tenim per fer», va insistir l'expresident de la Diputació. Els investigadors, però, sostenen que Reñé va arribar a cobrar fins a 11.000 euros de manera bimensual durant anys. 


Comentaris

envia el comentari