Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge del president del govern català, Quim Torra, durant la sessió de control d'aquest dimecres, 23 d'octubre.

DIRECTE | Ple del Parlament sobre la inhabilitació del president Torra

La sessió extraordinària arrencarà a les cinc de la tarda

El president del Parlament, Roger Torrent, ha convocat aquest dissabte al matí el ple extraordinari de la cambra catalana que començarà a les cinc de la tarda. Torrent ja va avançar la celebració d'aquest ple aquest divendres després que el demanés el president de la Generalitat, Quim Torra, arran de la decisió de la Junta Electoral Central (JEC), d'inhabilitar-lo.

La sessió començarà amb una compareixença de Torra "amb motiu de l'agressió a l'Estatut d'Autonomia de Catalunya i les institucions catalanes", segons consta a la convocatòria. Prèviament, es reuniran la Mesa del Parlament i la Junta de Portaveus per donar compliment al tràmit. El ple començarà amb la intervenció de Torra i el seguiran tots els grups i partits de la cambra. El reglament preveu que el president pugui replicar els portaveu i s'obriria així un nou torn d'intervenció per als grups.

JxCat, ERC i la CUP-CC han registrat una proposta de resolució (PR) conjunta al Parlament que rebutja la decisió de la Junta Electoral Central (JEC), que qualifiquen de "cop d'estat". El text també ratifica Quim Torra com a diputat del Parlament i com a president de la Generalitat. La PR dels independentistes reconeix com a "únic marc jurídic" la llei de la Presidència i el reglament de la cambra, i afirma que aquest és "l'únic" que pot canviar la seva composició.