URGENT

🚔 Màxima tensió a l'Hospitalet de Llobregat per un atracador atrinxerat

El ple del parlament queda suspès en un dia marcat per la tensió

La jornada ha estat marcada per la tensió després de l'acord entre les formacions independentostes

Roger Torrent, president del Parlament de Catalunya
Roger Torrent, president del Parlament de Catalunya | CatalunyaDiari.cat

Roger Torrent, president del Parlament de Catalunya, ha optat per suspendre el ple per manca de temps després de l'acord de JxCat i ERC. El president de la mesa, doncs, ha optat per ajornar la tercera sessió del debat de política general davant d'una previsió de temps, ja que el ple podria haver acabat sobre les onze de la nit. 

El ple, probablement, es reprendrà la setmana que ve. La demora, així mateix, es deu als dubtes que tenien els lletrats sobre el pacte que han arribat avui les formacions independentistes i que la mesa ha aprovat a posteriori, però sense temps perquè se celebrés la sessió al Parlament. 

 

El 'no' dels lletrats, clau

Ha estat un dia d'allò més frenètic al Parlament. Ja més avançada la tarda, però, semblava que tot plegat podia tirar endavant quan Junts per Catalunya i Esquerra Republicana han arribat a un acord per a la designació de vot. Ha estat aleshores quan han entrat en escena uns lletrats, que han considerat que el pacte «no resolia errors» i creien, en aquest sentit, que els diputats havien de «designar» algun altre diputat del grup perquè assumís les seves funcions.

El president Quim Torra amb part del seu Govern al Parlament
El president Quim Torra amb part del seu Govern al Parlament | cedida

 

Tot i l'aprovació posterior de la mesa, el Parlament s'ha quedat sense temps i s'ha ajornat el ple, de moment, 'sine die'. D'altra banda, també cal esmentar que Ciutadans i PP han amenaçat amb presentar diverses querelles en cas que es permeti la delegació del vot. Ara, doncs, caldrà esperar altra vegada a que el president del Parlament torni a proposar una nova data per abordar, de nou, el ple ajornat.                  


Comentaris

envia el comentari