Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Elisenda Paluzie i Carles Puigdemont.

Plega un secretari nacional de l'ANC denunciant «tics sectaris» de Paluzie

Continua la crisi oberta en el si de l'entitat

Elisenda Paluzie i Carles Puigdemont.
Elisenda Paluzie, presidenta de l'ANC, juntament amb Carles Puigdemont. | Catalunya Diari

La crisi oberta a l'Assemblea Nacional Catalana, que es va evidenciar durant la campanya electoral amb una profunda divisió interna, no cessa. Aquesta setmana ha plegat, pocs dies després de ser escollit, el secretari nacional Salvador Vergés. Ho fa denunciant «tics sectaris» de la presidenta de l'entitat, Elisenda Paluzie, segons publica 'Crónica Global'. En la seva carta de dimissió, Vergés explica que va presentar-se a la vicepresidència de l'entitat per democratitzar el procés d'elecció dels càrrecs directius.

Lluita contra l'oficialisme

I és que, segons sembla, l'oficialisme va posar-se d'acord per presentar un únic candidat a cadascun dels tres càrrecs que acompanyen Paluzie (vicepresident, secretari i tresorer) per no dividir el vot. Finalment, la victòria va ser per als candidats de Paluzie: David Fernández com a vicepresident; Patrícia Sierra com a secretària i Carles Xavier Gómez com a tresorer. Vergés plega perquè, en l'elecció, la mateixa Paluzie l'hauria qüestionat públicament recordant que havia estat dirigent de la Crida Nacional per la República a la Garrotxa.

«Les meves discrepàncies davant el que considero un procés electoral a càrrecs orgànics hermètic i fictici, que és el reflex d'una entitat amb tics sectaris, em motivava a quedar-me per intentar lluitar i revertir la situació des de dins, diu Vergés, que explica que, finalment, dimiteix.

Paluzie manté que la taula de diàleg no portarà enlloc

La presidenta de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), Elisenda Paluzie, assegurava aquest dilluns que la taula de diàleg entre el Govern i l'executiu espanyol «no portarà enlloc» i ha lamentat que la part catalana hi assisteixi en una posició de «feblesa» en semblar que «supliqui». En una entrevista a Ràdio 4, Paluzie ha apuntat que és «ingenu» i de «no veure les coses» pensar que la taula de diàleg «avançarà» en l'autodeterminació quan el govern espanyol «no ha respectat» la descentralització de l'Estat i els autogoverns durant la gestió de la pandèmia.

«No sé quines més evidencies tenim per veure que la taula de diàleg no portarà enlloc», ha qüestionat. «No tenen incentiu per concedir absolutament res», ha afegit. D'altra banda, la recent escollida nova presidenta de l'Assemblea ha reflexionat que el Govern ha fet «molt poc» per apropar el país a la independència. En concret, Paluzie ha criticat que  JxCat i ERC  no hagin fet una tasca de «diagnosi compartida» del que va fallar el 2017 i com s'ha «compensar» les mancances que es van detectar.

Paluzie  ha argumentat que hi ha una part de la base de l'independentisme que està «decebuda» i que s'ha generat «frustració». En concret, ha dit que hi ha persones que no entenen que el 2017 s'expliqués una estratègia cap a la independència i que ara es digui que no és possible.